Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Άσχημα νέα για τον μετανάστη πολιτικό κ. Αβραμόπουλο είχε η διαρροή για τους Αντιπροέδρους του κ.Juncker (http://www.euractiv.com/sections/eu-priorities-2020/exclusive-juncker-team-revealed-308203). Σε καμία θέση δεν υπάρχει ο Έλληνας επίτροπος εν αντιθέσει με αυτούς χωρών όπως η Λετονία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Εν αναμονή πλέον μόνο του χαρτοφυλακίου που θα χειρισθεί το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτό της Μετανάστευσης. Ένα οξύ πρόβλημα του Νότου για το οποίο δυστυχώς όπως φαίνεται αποφασίζει ο Βορράς.
Καλύτερα πρώτος στο χωριό λοιπόν παρά τελευταίος στην πόλη όπως έλεγαν οι παλαιοί αλλά ο κ.Αβραμόπουλος δεν επέδειξε την πολιτική τόλμη και διαύγεια ώστε να ολοκληρώσει το πρωτοποριακό και κρίσιμο έργο που ξεκίνησε στο πολύπαθο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας. 
Παρά τις κατά βάση ορθές επιλογές του πλην μίας συγκεκριμένης περίπτωσης όπου προφανώς θαμπώθηκε από τα λόγια και όχι από τα έργα ο κ.Αβραμόπουλος ξεκίνησε την πολιτική αναβάθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διεθνώς και έδειχνε πως μπορούσε να αποτελέσει τη μόνη λύση για τη διαδοχή του κ.Σαμαρά όποτε και αν γινόταν αυτή σε βάθος χρόνου. Περιέργως όμως επέλεξε την αλλοδαπή όπως πολλοί άλλοι Έλληνες για να εργαστούν για το καλό της χώρας, αδειάζοντας την πολυπόθητη τώρα θέση του Υπουργού Άμυνας, αγνοώντας όμως ότι οι ηγέτες βρίσκονται μόνο μέσα στο πεδίο της μάχης. 
Τα πέντε χρόνια της αλλοδαπής είναι πάρα πολλά για να μπορεί να έχει κάποιος πολιτικός λόγο για τα εσωτερικά ενός Κράτους. Ακόμα και η κα Δαμανάκη επέλεξε την εργασία εκτός Ελλάδας μετά τη θητεία της στις Βρυξέλλες. Ο προκάτοχός της δε εξαίρετος κ.Δήμας καταγράφτηκε πλέον στην πολιτική ιστορία του τόπου.
Ας ευχηθούμε στη συνέχεια και μέχρι να φύγει στο εξωτερικό να μπορέσει ο κ.Αβραμόπουλος να αφαιρέσει ένα ακόμα λιθαράκι από τα τείχη της παράγκας της άμυνας, η οποία περιφρούρησε φορώντας την κόκκινη προβιά της όλη την κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια της ντροπής των θεσμών και ιερών αυτού του τόπου. Θεσμούς και ιερά που ο κ.Σαμαράς με τον κ.Βενιζέλο και ο κ.Παπανδρέου προηγουμένως ανέλαβαν να αναστήσουν για να φτιάξουν ξανά μία δημιουργική κοινωνία για τα παιδιά μας η οποία θα παράγει αξίες και αγαθά αντί για μίζες και αλλοτρίωση…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr