Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2014/09/venizelos-simitis3-342x230.jpg

Τελικά το σύνθημα << Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά>> είναι πολύ επίκαιρο.  Το νόημα του είναι να πέσει η δεξιά του Βενιζέλου, ο οποίος έχει υποταχθεί πλήρως στην διαπλοκή και τα συμφέροντα.
Στις 3 Σεπτέμβρη, στην επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος, εμφανίστηκε η δεξιά πολιτική στο περιστύλιο του Ζαππείου για να αμαυρώσει την ιστορία του κινήματος.
Η στημένη χολιγουντιανή εκδήλωση (που την παρακολούθησαν αξιωματούχοι και πιστοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης) πραγματοποιήθηκε από την διαπλοκή και τα μίντια, εμφανίζοντας τον αρχιερέα της διαπλοκής, τον καθαρόαιμο εκφραστή των τραπεζών, Κώστα Σημίτη.

Παρουσίασαν την επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος ως ένα σύγχρονο δεξιό κόμμα, ως μια σύγχρονη δεξιά πολιτική.

Ο Σημίτης έκανε λόγο για την φράση <<λεφτά υπάρχουν>>, ότι έφερε την καταστροφή.
Ας φέρουμε  δύο απλά παραδείγματα για την συγκεκριμένη φράση.
640 εκατομμύρια χαριστήκαν με μια διάταξη σε Ελληνικά διυλιστήρια της διαπλοκής όταν ταυτόχρονα κόπηκαν 600 εκατομμύρια από τις συντάξεις του Ελληνικού λαού.
Τα δισεκατομμύρια μοιράστηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ξεπούλημα που θέλουν να κάνουν για να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια με 10% σε ξένα φανς. Γιατί δεν τα πουλάνε στους Έλληνες πολίτες με αξία 30% για να γίνει κούρεμα 70% στα δάνεια των πολιτών; Αυτό που κάνουν είναι να διαγράφουν τα δάνεια των μεγαλοεκδοτών. Γιατί δεν μιλούν για ονομαστικές μετοχές όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ο Βενιζέλος παραδέχτηκε  ότι ανέτρεψε το δημοψήφισμα, σταμάτησε δηλαδή την άμεση δημοκρατία στην χώρα.
Ο δημοκρατικός κόσμος που εκφράζει τα συναισθήματα του, αυθόρμητα μέσα από την καρδιά του είναι για τον Βενιζέλο κλακαδόρος και εγκάθετος.
Στην επέτειο ενός σοσιαλιστικού κινήματος ο Βενιζέλος και ο Σημίτης  δεν μίλησαν για σοσιαλισμό, προοδευτικές και κοινωνικές πολιτικές. Δεν μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Στόχος τους ήταν να χτυπήσουν τις σοσιαλιστικές προτάσεις που έκανε την πρώτη του μηνός ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά στην καρδιά και την ψυχή του δημοκρατικού κόσμου.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Κώστας Σημίτης ως εκφραστής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (Γκίκας Χαρδούβελης) στις 3 του μηνός μίλησαν για το πώς θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής και την διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος και όχι το χρέος των πολιτών.

 
Τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
 

Κωνσταντίνος Δημητριάδης