Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το ενδιαφέρον του κ.Παπούλια για την Άμυνα της χώρας ήταν έκδηλο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Υιός του Στρατηγού Παπούλια, αγωνιστής ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, από τα βουνά της Ηπείρου μέχρι τον αγώνα κατά της δικτατορίας του στυγνού Ιωαννίδη, με το ΠΑΚ του ΠΑΣΟΚ, που γιορτάζει σήμερα ώριμο πια τα 40 χρόνια ζωής.
Ξαφνική συνάντηση λοιπόν σήμερα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, παρά τις αναφερόμενες τυπικές σχέσεις τους, κ.Αντώνη Σαμαρά ο οποίος παρά την πρόοδο σε πολλούς τομείς της κοινωνίας σε σχέση με την καταστροφή του 2009 συνεχίζει να αμφισβητείται όπως και η πολιτική μακροημέρευσή του, τουλάχιστον στα μέσα ενημέρωσης. Η πρόοδος δυστυχώς δεν είναι πάντοτε θεμιτή από την πλειοψηφία μίας κοινωνίας ή τουλάχιστον από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, ιδίως αν αυτά είναι ανώνυμα και μετοχικά εξωχώριων νήσων. 
Η συνάντηση προηγείται μίας ημέρας από την επίσκεψη της τριάδας Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου στην Ουαλία όπου με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και των δυτικών κρατών υλοποιείται ο 21ος αιώνας. Φυσικά η Ελλάδα συνεχίζει να επιδιώκει την ισορροπία μεταξύ της απραξίας και των υποχρεώσεων. Ακριβώς όπως και η ίδια κοινωνία συνεχίζει να μάχεται μεταξύ της προόδου και της μίζας που θα την ελέγχει.
Το πιο ενδιαφέρον από τη συνεύρεση αυτή δείχνει να είναι το ζητούμενο αν θα φανεί λευκός καπνός για τον νέο Υπουργό Άμυνας. Ο κ.Βενιζέλος θα διατυπώσει σίγουρα τους όρους του και ο κ.Αβραμόπουλος την πρότασή του. Ο κ.Σαμαράς δύσκολα θα αποφύγει μία απόφαση. Η προβαλλόμενη στην κοινωνία ως βέβαιη αποσταθεροποίηση που αναζητά ο κ.Τσίπρας με τη συνταγματική εκτροπή με αφορμή τη διαδοχή του κ.Παπούλια απαιτεί έναν ισχυρό στρατό εγγυητή της ομαλότητας, ανεξαρτήτως βέβαια της μορφής που θα έχει αυτή.  Και ο επόμενος Υπουργός άμυνας θα καθορίσει και θα ρυθμίσει πολλά ενδεχομένως και εκτός της παρούσας Κυβέρνησης. 
Ημέρες ιστορικών στιγμών για τον τόπο θύμισε η σημερινή ημέρα, της συγκυβέρνησης των κυβερνητικών δυνάμεων με τον κ.Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ οπότε non paper περιφερόταν στο Προεδρικό Μέγαρο για τον τότε Υπουργό Άμυνας, με προβεβλημένα ονόματα αμφιλεγόμενης ικανότητας απόστρατων πατριωτών.
Δεν μένει τελικά να δούμε το επόμενο τριήμερο και μέχρι την εορτή του νυν Υπουργού αν οι Ένοπλες Δυνάμεις  που λυσσαλέα δεν αποχωρίζεται ο μεταδικτατορικός μηχανισμός ελέγχου τους, με τη βοήθεια των ξένων σκοτεινών δυνάμεων που απολαμβάνουν το τσάι τους, θα παραμείνει "κράτος εν κράτει" ή "κράτει εν κράτος"…
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr