Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λούλης κάνει το… μνημόσυνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Giannis-Loulis

Το… μνημόσυνο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κάνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, με σημερινό άρθρο του στο “Έθνος”, προβλέποντας ως σχεδόν βέβαιες τις πρόωρες εκλογές και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη φθαρμένα από το 2012, όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου, όσα ακολούθησαν ωστόσο και οι επιλογές που έκαναν, οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη φθορά, και στη σημερινή απαξίωση, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που διαρκώς ανεβαίνει.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής κάνει λόγο για “τραγελαφικό ανασχηματισμό” και “απερίγραπτο ΕΝΦΙΑ”, ενώ προβλέπει ότι θα καταστεί εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, καθώς δεν εκτιμά ότι θα βρεθούν βουλευτές που “θα ταυτιστούν με τους παρακμάζοντες”.
Ο Γιάννης Λούλης διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, και ήταν εκ των βασικών θεωρητικών της πολιτικής στρατηγικής του μεσαίου χώρου, που επέτρεψε στη Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί μια ανέφελη πολιτική ηγεμονία, για περίπου μια δεκαετία.

ysterografa.gr