Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ MΕΣΣΗΝΙΑ

Εκκενώνεται το Μαυρομάτι Ιθώμης Μεσσηνίας. Οι φλόγες πλησιάζουν στο χωριό

Σε εξέλιξη φωτιά στη περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνας
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.25 σήμερα Δευτέρα  μεσημέρι  σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνας. όπου καίει ελιές και πουρνάρια.  Προς την Αρχαία Μεσσήνη και το παλιό μοναστήρι του Βουλκάνου κατευθύνονται τα μέτωπα της φωτιάς που εκδηλώθηκε νότια από τα Ζερμπίσια και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την  Αρκαδική Πύλη έως το Νεοχώρι Ιθώμης Η Αστυνομία εκκενώνει το Μαυρομάτι Ιθώμης καθώς οι φλόγες της φωτιάς απειλούν το χωριό. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43646-mayromati Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia
Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καπνοί είναι ορατοί από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου όπως την Ζαχάρω, την Μεγαλόπολη , την Σπάρτη και   την Καλαμάτα. Στα Δυτικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό ενώ ο αέρας στην Καλαμάτα είναι καυτός.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia