Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Διπλό “πλήγμα” στην πρεμιέρα! Έχασε βαθμούς και Μπεργκ ο Παναθηναϊκός - Κάταγμα στην κλείδα.

Διπλό “πλήγμα” στην πρεμιέρα! Έχασε βαθμούς και Μπεργκ ο Παναθηναϊκός
 Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον... τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και "χάνοντας" τον Μπεργκ που τραυματίστηκε σε φάση που το "τριφύλλι" ζήτησε πέναλτι. Ο τραυματισμός του  Μπεργκ δεν αποκλείεται να τον κρατήσει αρκετό χρόνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στην κλείδα. Κάτι που σημαίνει... χειρουργείο με τον χρόνο απουσίας να υπολογίζεται σε οκτώ με δέκα εβδομάδες.
 Ο ρυθμός του ματς ήταν χαμηλός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός ήταν... συντηρητικός στο παιχνίδι του, αμύνθηκε σωστά και εμπόδισε πολύ τον παναθηναϊκό στο να δημιουργήσει κάποια φάση.
Η άμυνα των Βοιωτών ήταν πολυπρόσωπη και μάλιστα κατάφερε να μπλοκάρει τον Μπεργκ. Το “τριφύλλι” δεν είχε φαντασία στην ανάπτυξη του, είδαμε μόνο σέντρες από τις πτέρυγες του κι έτσι είχαμε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ούτε μια κλασική φάση στο 45λεπτο.

Η εικόνα... φιλικής αναμέτρησης άλλαξε στην επανάληψη, με τους “πράσινους” να μπαίνουν πρωτοβουλίες και να πιέζουν για το γκολ. Η τύχη όμως και ο διαιτητής Θάνος τους... γύρισε την πλάτη στο 54'. Ο Μάρκους Μπεργκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τόμας, χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι και μάλιστα είχε άτσαλη πτώση (πονούσε στην ωμοπλάτη).
Αυτό είχε ως συνέπεια να φύγει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο (την θέση του πήρε ο Ατζαγκούν) και στην συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 65’ ο Καρέλης έχασε τεράστια ευκαιρία μπροστά απ’ τον Στρατηλάτη. Στο 68ο λεπτό ο Ατζαγκούν πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά στο 77’, ο Ηλίας Κώτσιος με κεφαλιά έβαλε μπροστά με 1-0 τους γηπεδούχους, “πληγώνοντας” την παλιά του ομάδα!
Η “απάντηση” από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς στο 84’, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά από δύσκολη θέση προ κενής εστίας για να παραμείνει το 1-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) .
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης) , Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης.