Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Κυριάκος θέλει να εκφράσει τον μεσαίο χώρο

Kyriakos-Mitsotakis

Μετά τον Κώστα Καραμανλή, ο μεσαίος χώρος που είχε στεγαστεί επί περίπου μια δεκαετία στη Νέα Δημοκρατία… έμεινε σπίτι του, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να επιδιώκει να εκφράσει το συγκεκριμένο πλειοψηφικό ρεύμα, που κατέστησε την Κεντροδεξιά ηγεμονεύουσα δύναμη στη χώρα, μετά το 2000.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη στρατηγική διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, και κράτησε και πάλι αποστάσεις από περιπτώσεις τύπου Γιώργου Καρατζαφέρη και Πάνου Καμμένου, που δεν έχουν σχέση με το κοινωνικό κέντρο, αλλά κινούνται στα δεξιά του πολιτικού άξονα.
“Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συμπορεύεται με δυνάμεις που δεν έχουν ευρωπαϊκή κατεύθυνση και διαθέτουν λούμπεν στοιχεία. Πρέπει να εκφράσει έναν κόσμο που κινείται στον χώρο του κέντρου, και σήμερα δεν έχει πολιτική έκφραση”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακόμη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είναι εφικτή η συσπείρωση 180 βουλευτών της παρούσας Βουλής γύρω από μια προσωπικότητα, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και να αποτραπούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

υστερογραφα