Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Άνετη "ερυθρόλευκη" Νίκη! "Καθάρισε" στο πρώτο μισάωρο ο νέος και ωραίος για 45 λεπτά Ολυμπιακός

  

Ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα με το... δεξί στη Σούπερ Λίγκα και νίκησε με 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης τη Νίκη Βόλου. Στο πρώτο μισάωρο σημείωσαν και τα 3 γκολ οι "ερυθρόλευκοι" με τους Κασάμι, Διαμαντάκο και Αφελάι. Ντεμπούτο έκανε ο Μαρτίνες.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τη Νίκη Βόλου και εκτός από τα τρία γκολ που σημείωσε είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Οι "ερυθρόλευκοι" άλλαζαν πολύ γρήγορα τη μπάλα και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Από εκεί και μετά έριξαν το ρυθμό τους και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε 20.000 φίλους του θέλησε να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς και τα κατάφερε. Αφού πρώτα απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Ταμπάκη, ήρθε στο 11' το γκολ με το ωραίο μακρινό σουτ του Κασάμι.

Η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και οι Ντοσεβί, Κασάμι, Τσόρι έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεσαία γραμμή. Άλλο ένα σουτ του Κασάμι βρήκε σε ετοιμότητα τον Ταμπάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 28'. Ο Τσόρι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εντινγκά έπιασε την κεφαλιά και ο Διαμαντάκος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός σκόραρε για τρίτη φορά με τον Αφελάι να ανοίγει λογαριασμό με την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Το μόνο ανησυχητικό για την ομάδα του Μίτσελ ήταν οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Ολλανδός μετά το τέρμα που σημείωσε.

Ο Μίτσελ υποχρεώθηκε στο ημίχρονο να αλλάξει τον Μποτία ο οποίος τραυματίστηκε και στο ματς πέρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές και προειδοποίησε με την κεφαλιά του Γιαννιτσάνη στο 47' που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο. Στο 56' η εξαιρετική ενέργεια του Σκούρτη έφερε τη μείωση του σκορ για τους Βολιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου ενώ ο Μίτσελ πέρασε στο ματς και τον Μπενίτες ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες μετά το 70' με τον Μαζουακού και τον Ντοσεβί αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν κατεβάσει στροφές και περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Δασκαλόπουλου.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έβγαλε μόνο κάποιες φάσεις προς το φινάλε. Από την άλλη, η «πρωτάρα» Νίκη ήταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της και πανηγύρισε και το πρώτο της γκολ στην Super League, έχοντας σε καλή μέρα τους Γιαννιτσάνη, Σκούρτη και Ταμπάκη.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Διαμαντάκος (70' Μπενίτες).

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης. Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λουίξ, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης.