Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η Όλγα φέρνει το Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Olga-Kefalogianni-Kefallonia

Την ώρα του απολογισμού των κυβερνήσεων Σαμαρά μετά τον Ιούνιο του 2012, είναι βέβαιο ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη θα δικαιούται να λάβει τα εύσημα της πιο αποτελεσματικής υπουργού. Με τα… απόνερα του χαρτοφυλακίου ευθύνης της να έχουν απευθείας, θετική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη, σε μια εποχή κατά την οποία κανένας άλλος τομέας της παραγωγικής οικονομίας δεν έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του, όπως συνέβη με τον τουρισμό.
Η Υπουργός Τουρισμού κατάφερε να συμμαζέψει ένα… γονιδιακό άναρχο πεδίο δράσης, να ξεμπλοκάρει τη σκέψη των επαγγελματιών του κλάδου, που ήταν μονολιθικά προσανατολισμένη σε… ήλιο και θάλασσα, και να επενδύσει σε μια δημιουργική εξωστρέφεια για τη χώρα, καλλιεργώντας σχέσεις που μπορούν σε βάθος χρόνου να έχουν μόνιμα και ουσιαστικά, κερδοφόρα αποτελέσματα για την Ελλάδα.
Ένας τέτοιος τομέας είναι ο κινηματογράφος και ιδιαίτερα το Χόλιγουντ.
Επί υπουργίας Όλγας Κεφαλογιάννη ήρθαν στην Ελλάδα σημαντικοί αστέρες της Μέκκας του κινηματογράφου, που μίλησαν κολακευτικά για την πατρίδα μας, την ώρα που η Ελλάδα ήταν σε διεθνές επίπεδο talk of the town, μονάχα για τα άσχημα νέα στην οικονομία.
Όπως μάλιστα σημειώνει σήμερα το “Πρώτο Θέμα” με σχετικό ρεπορτάζ του, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλει να φέρει το Χόλιγουντ… μόνιμα στην Ελλάδα, να διαμορφώσει δηλαδή τις συνθήκες για να γυριστούν στη χώρα μας μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που εκ των πραγμάτων θα πολλαπλασιάσουν την τουριστική δυναμική της.
Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” σημειώνει ότι το άνοιγμα της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Χόλιγουντ προβλέπει σημαντικές φοροαπαλλαγές για την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, όπως δηλαδή συμβαίνει σε κάθε… σοβαρή χώρα του κόσμου, εκ των πραγμάτων ωστόσο για το συγκεκριμένο θέμα ο τελευταίος λόγος ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

ysterografa.gr