Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως ο Υπουργός με δύο υπουργεία καταγράφηκε την τρέχουσα εβδομάδα ο κ.Δένδιας. Αν και Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης με τη σύλληψη Μαζιώτη ως πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνοντας το λαό. Φυσικά ο κ.Δένδιας είχε πολύ καλή γνώση για το θέμα, πρέπει όμως να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι μπορεί κάποιοι να εργάζονται και κάποιοι να παίρνουν τη δόξα. Δεν είναι πάντοτε αυτό κατακριτέο για αυτούς που γνωρίζουν. Εξάλλου για οτιδήποτε στραβό συνέβαινε σε αυτή την επιχείρηση ένας θα επωμιζόταν την αποτυχία.
Ο κ.Δένδιας ένας ικανότατος πολιτικός και προφανώς μελλοντικός διεκδικητής αξιωμάτων οφείλει να αξιοποιήσει ορθά και άμεσα τα 21 δις ευρώ του ΕΣΠΑ που αναμένονται  για να δημιουργήσουν επιτέλους την επόμενη ημέρα της χώρας και του λαού της. Τα λεφτά είναι πολλά και τα λάθη του παρελθόντος περισσότερα. Δημοσιεύματα στον Τύπο για την αμαρτωλή Διεύθυνση Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης  δεν κοσμούν το Υπουργείο και τον επικεφαλής του και ο χρόνος των διαπραγματεύσεων με το βαθύ κράτος της χώρας τελειώνει. Πρέπει να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι και να έλθει επιτέλους η περιβόητη ανταγωνιστικότητα στη χώρα που θα λύσει και το πρόβλημα της ανάπτυξης η οποία όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει στο λαό.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί και μη, οφείλουν να καταλάβουν ότι η άσκηση της κρατικής εξουσίας που τους δίνεται από το λαό δεν αποτελεί μέσο για την αυτοπροβολή τους αλλά εργαλείο για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων τους. Το έργο του καθενός αποτελεί την καλύτερη εγγύηση της υστεροφημίας του και ο λαός και η αγορά είναι οι αυστηρότεροι και δικαιότεροι κριτές όλων. 
Η υπερπροβολή των μέσων ενημέρωσης, κύριο μέσο του παρακράτους, δεν αποτελεί δρόμο που να οδηγεί στο να είναι κάποιος ωφέλιμος στον τόπο του αλλά απλά αναγνωρίσιμος και ενδεχομένως αρεστός…
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr