Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός ηττήθηκε. Πάμε στη Νέα Μεταπολίτευση!

Antonis-Samaras

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για… επανεκκίνηση της Ελλάδας και σημειώνει πως η κυβέρνηση κατάφερε να αντιμετωπίσει και να νικήσει τα φαινόμενα λαϊκισμού, που προσπαθούσαν να ανακόψουν την πορεία της χώρας.
«Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά», γράφει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Όπως σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς, η «τροχοπέδη του λαϊκισμού» υπήρξε και στην περίοδο διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την περίοδο 1974-1981, αλλά «την αντιμετώπισε επιτυχώς».
«Αντίστοιχα φαινόμενα αναπτύχθηκαν στην χώρα χωρίς να τελεσφορήσουν και στην παρούσα φάση», υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει, ασκώντας έμμεση πλην σαφή κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:
«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει απο τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το ‘δίδυμο καρκίνωμα’ του λαϊκισμού και του κρατισμού».
Κατά τον κ. Σαμαρά, με αιχμή του δόρατος τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως, δεν κατονομάζει, την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά.

υστερογραφα