Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η Μέρκελ… απαγορεύει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Angela-Merkel-Antonis-Samaras

Το ρεπορτάζ έχει κοινά χαρακτηριστικά, και οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Γιώργος Σαραντάκος στο “Έθνος της Κυριακής” και ο Γρηγόρης Τζιοβάρας στο “Πρώτο Θέμα” αναφέρονται στη συζήτηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν, η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται αποτρεπτική για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, ενώ ο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις του.
Το Βερολίνο δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την προοπτική να υπάρξει ανάσχεση της πορείας προόδου των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, κάτι που εκ των πραγμάτων θα συνόδευε την προεκλογική αλλά και τη… μετεκλογική περίοδο μιας αναμέτρησης βουλευτικών εκλογών.
Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του επισημαίνει σε όλους τους τόνους στην Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει η δοσολογία του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, και από τη σκληρή λιτότητα να περάσουμε στην ανακούφιση εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο.

ysterografa.gr