Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΑΧΗΣ

Τραγικές δείχνουν οι επιλογές του κ.Σαμαρά για την θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ.Σαμαράς που στέρησε το 1993 τη χώρα από την κυβερνητική σταθερότητα, αποχωρώντας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αρνήθηκε τώρα να τιμήσει την εμπιστοσύνη από την κυρία Μπακογιάννη με ένα τηλέφωνο αδυναμίας.
Την ίδια ώρα αφαιρεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από το Υπουργείο Άμυνας τη στρατιωτική διπλωματία του κ.Αβραμόπουλου ο οποίος εξασφάλιζε μοναδικά μέχρι σήμερα τη σταθερότητα σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα. Σε ένα τέτοιο μάλιστα ενοχλητικό βαθμό που έγινε ανεπιτυχής υπερπροσπάθεια απομάκρυνσής του στο τελευταίο ανασχηματισμό. Σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα ικανό, με λάθους χειρισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας στα νερά του Αιγαίου, να προκαλέσει την ανατροπή του κ.Σαμαρά.    
Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τώρα τι έχει στο μυαλό του ο κ.Σαμαράς για τον τομέα της Άμυνας που βρίθει σκανδάλων, χωρίς ακόμα κάποιο σχέδιο εξυγίανσης. Μίζες σε εξοπλισμούς, λαθρεμπόριο καυσίμων, τραπεζικές καταθέσεις επίορκων αξιωματικών, ναζιστικές συγκεντρώσεις, αδιαφορία λύσεων. Αυτά ίσως να ήταν και οι πραγματικές απειλές που δεν είχε τη διάθεση ή ικανότητα να αντιμετωπίσει ο νυν Υπουργός και να επιλέξει να αποδεχθεί την αυτοεξορία του στις Βρυξέλλες. Μία εξορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολιτική.  
Ο κ.Σαμαράς προφανώς έχει αποδεχθεί το πολιτικό κόστος της απόρριψης της κας Μπακογιάννη η οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα ανοίξει μία κρητική πολιτική βεντέτα μαζί του. Εξάλλου είναι γυναίκα. Ως γυναίκα γνωρίζει επί χρόνια τους σκοτεινούς διώκτες της, που στερούν τη χώρα από κάθε ικανή γυναίκα σε οποιοδήποτε τομέα. 
Ας δούμε τουλάχιστον αν ο κ.Σαμαράς και οι εμπνευστές των επιλογών του έχουν την πολιτική ευγένεια να της δώσουν τη θέση που θα εγκαταλείψει ο κ.Αβραμόπουλος ή θα ολοκληρώσουν το πολιτικό έγκλημα. 
Μία εγκατάλειψη μάχης βέβαια, για άρση παρεξηγήσεων, για το καλό της Πατρίδας φυσικά…
 
 thedayaftergr.blogspot.gr