Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΚΑΦΑ

Την ώρα που ο κ.Ερντογάν συλλαμβάνει αστυνομικούς, ξεριζώνει το παρακράτος και βαδίζει με περίπατο στον προεδρικό θώκο της γείτονας και σύμμαχου χώρας, ο κ.Σαμαράς χύνει με ευκολία την καρδάρα με τα γάλα που μάζεψε με κόπο και αίμα ο λαός την τελευταία πενταετία με την πολιτική γκάφα της χρονιάς. Την επιλογή του κ.Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Με μία μόνο κίνηση πολιτικού αυτογκόλ ο κ.Σαμαράς διασπά ηθικά τη Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εμπνευστές αυτής της επιλογής αξίζουν πράγματι το Όσκαρ της πολιτικής αυτοκτονίας. Μία ομάδα δεν κερδίζει χωρίς άμυνα και οι θεωρίες του επιθετικού ποδοσφαίρου στοίχισαν σε Βραζιλία και Ελλάδα πρόσφατα. 
Ο κ.Αβραμόπουλος απομακρύνεται με τιμητική αποστρατεία, αφήνοντας γυμνή την άμυνα της χώρας, εξανεμίζοντας το πολιτικό κεφάλαιό του στην εγχώρια σκηνή και δίκαια δυσπιστώντας για τα εθνικά κίνητρα του κ.Σαμαρά. Η κα.Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, έχει κάθε δικαίωμα επίσης να θεωρεί τον εαυτό της αδικημένη  όπως επίσης και η κα Δαμανάκη που με την εμπειρία της θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη χώρα στα επόμενα χρόνια. Γενικώς όλοι μπορεί να αισθάνονται αδικημένοι πλην των αγνώστων εμπνευστών της ιδέας απομάκρυνσης του κ.Αβραμόπουλου, προφανώς λόγω της ικανότητάς του, από τον ακήρυχτο πόλεμο της αμύνης.
Η γκάφα συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ.Σαμαράς έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική κυριαρχία της συγκυβέρνησης, την τραπεζική και επιχειρηματική κάθαρση μέσω της διαδικασίας των «κόκκινων» δανείων, την εισαγγελική αποκάλυψη των εκβιαστών της δημοκρατίας με τα βαλιτσάκια ακροάσεων, τον περιορισμό των λαθρεμπόρων καυσίμων, τη διεθνή αναγνώριση κρατών και οικονομικών οίκων και τη λαϊκή στήριξη για την αναγέννηση της χώρας θεώρησε τον εαυτό του ηττημένο και υπόχρεο συνδιαλλαγής με τους μέχρι πρότινος ρυθμιστές του πολιτεύματος.
Δυστυχώς ο κ.Σαμαράς δεν κατάλαβε ότι μαζί με το λαό που τον στηρίζει είναι ο νικητής και επέστρεψε στις αγκαλιές του παρελθόντος, εξυπηρετώντας πρόθυμα το σατανικό σχέδιό τους. Την ύπνωση του ιδίου, την ομηρεία του και την πολιτική εξολόθρευσή του… 
 
thedayaftergr.blogspot.gr