Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είναι στο ίδιο του Έλληνα να ψάχνει για την άλλη λύση. Για τη λιγότερο κοπιαστική λύση με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Στην πλάνη της εύκολης λύσης δυστυχώς κινδυνεύει να ξαναπέσει η εθνική στρατηγική της χώρας και η πολιτική εξουσία που τη χαράσσει και την εκτελεί. Η Ελλάδα παραμένει καταχρεωμένη διαχρονικά γιατί αρνείται να ζήσει και να δημιουργήσει πάνω στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας που η ίδια κατέγραψε στο βιβλίο ιστορίας της ανθρωπότητας. Αρχές θεμελιώδεις για το δυτικό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του μέχρι σήμερα.
Μετά την καταστροφική για την εθνική στρατηγική και τη θέση της χώρας στα Βαλκάνια και τη Δύση ουτοπική επιλογή του εναγκαλισμού με τη Ρωσία και τη διδαχή των ρωσικών στα σχολεία τώρα προβάλλει από επίσημα χείλη η αναγκαιότητα γνώσης του κινεζικού πολιτισμού. Κάθε στρατηγική επιλογή οφείλουν να ξέρουν οι διαμορφωτές της συνοδεύεται και από έναν τρόπο ζωής. Οι πολιτικοί προύχοντες, που παρασύρουν και τους επιχειρηματικούς, δεν πρέπει να αναζητούν απλά το εύκολο κέρδος γιατί οι συνέπειες των πράξεών τους επιδρούν στο σύνολο ενός λαού. Οφείλουν να ερευνούν τον τρόπο ζωής στον οποίο ωθούν αυτούς που κυβερνούν να ζήσει και να δημιουργήσει. Να αναλαμβάνουν την ευθύνη των επιλογών τους δημόσια.
Οι Έλληνες ηγέτες καλό θα ήταν επίσης να επισκέπτονται και τα περίχωρα του Πεκίνου στα ταξίδια τους πέρα από τις χαμογελαστές φωτογραφίες που διαρρέουν στον Τύπο για να διαπιστώνουν πώς ζουν δισεκαττομύρια "πολιτών". Ο αέρας του Πεκίνου είναι πολύ βαρύς για τον ελληνικό λαό. Οι βασικές αρχές πολιτισμού, διακυβέρνησης και επιχειρηματικότητας της Κίνας διαφέρουν παρασάγγες από τους αντίστοιχους της όμορφης Ελλάδας. Οι τελευταίες αποκαλύψεις από τους εργαζομένους στο λιμάνι του Πειραιά που συνοπτικά εξαφανίστηκαν από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τα φιλεργατικά κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής καταδεικνύουν πού κινδυνεύει να καταλήξει η ελληνική επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Τα κινέζικα παραμύθια είναι άκρως δελεαστικά όπως και η φήμη της κινέζικης μαφίας αλλά πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε, ποιοι θέλουμε να είμαστε και πώς θα φτάσουμε μέχρι εκεί με μία σταθερή και μακρόπνοη εθνική στρατηγική. 
Αυτό είναι βέβαια το απευκταίο για κάποιους πατριώτες που μονίμως επιζητούν εκλογές, δημοσκοπήσεις, ανασχηματισμούς για την αποφυγή μίας σταθερής για δεκαετίες στις εθνικές επιλογές της Κυβέρνησης του λαού…
 
thedayaftergr.blogspot.gr