Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Πλεύρης και οι... υπόλοιποι που χαίρονται λόγω Αβραμόπουλου

Thanos-Plevris-2

Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνοιξε το δρόμο για τη Βουλή στον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος θα καταλάβει άμεσα θέση ως πρώτος επιλαχών στην Α’ Αθηνών.
Απ΄την άλλη όμως, η απουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Α’ Αθηνών για τα επόμενα πέντε χρόνια, διαμορφώνει νέο τοπίο για τους υπολοίπους.
Στο αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία σενάριο που θα είναι δεύτερο κόμμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η Συγγρού θα εκλέξει πιθανότατα μόλις δυο βουλευτές, λόγω της απώλειας εδρών για την Α’ Αθηνών μέσω του εκλογικού νόμου.
Χωρίς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μόνη σίγουρη θεωρείται πλέον η Όλγα Κεφαλογιάννη, δημοφιλέστερη υπουργός και εξαιρετικά πετυχημένη στον τομέα του τουρισμού.
Στην περίπτωση που η Ντόρα Μπακογιάννη επιλέξει να επιστρέψει στην Α’ Αθηνών, θα είναι εκείνη που θα δώσει μάχη για την πρωτιά, επομένως οι δυο θέσεις… κλείνουν.
Από τους υπολοίπους, ισχυρή υποψηφιότητα θέτουν ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Βασίλης Κικίλιας, που ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως πλέον έχει την ευκαιρία να “χτίσει” μηχανισμό.