Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η Σπάρτη στέλνει το δικό της μήνυμα για την νίκη του Πέτρου Τατούλη



https://gm1.ggpht.com/WUeeix5CmuU3amgUy45y-c9tqMlQVcky9qpQ8-zwVC50cy_9y_g7sNM3kPblgFjmFwdfyP9hLUx74nySKLizFg9Cugar1uoSB6R9axd6lMakXb_nlI5MMgOkAqosgDDtUa5KcHVEFrP4EG8e6LVezYkeVybFYdUeE6fjA6h5borCOOF8IGTduiMuSxFxwOq_wOmwMN7Tg16g-vAugAoWtZcJHIbizUepGjTA-xhV1-r-tFuUf192mhuTB4LG8ct65bg6MWj6RVl-4yb8_1zpOd4iuDTzP6cZzBfiVJbSPdBMD26SQJjLW9Xztb0wB6ev0uCGb1b6_LRvoJjZjQCwtHXSO2sHpGA2WqaCWINMNYgFCgjNVpT3M_--_k39YDgKzSrOq_KJML3QERlp57wcwJi3UGnZw-cfCaxSb4oADO5UBt4b4h5yxoUqqdB9h5aN0Py62guRwG5qjY1-gJtXproT_Snv-8uhE5X6HsvjaDERCzSbkrmAIkl_XniRc-QuURqrdNmRwTJpUcDx9yZBA_sNpvy3roj3UdxqO_A=w1249-h487-l75 
Πέτρος Τατούλης: Η Λακωνία επικεφαλής της περιφερειακής οικονομίας και ανερχόμενο τουριστικό brand διεθνώς.
«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η επιλογή ανάμεσα σε εκείνους που εγγυώνται τις καλύτερες μέρες που έρχονται και εκείνους που απλά συνεχίζουν ξεδιάντροπα και θολά να υπόσχονται» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην κεντρική ομιλία του στη Σπάρτη, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και πρόσθεσε «το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο. Η δική μας παρουσία. Η δική σας δυνατή παρουσία σήμερα εδώ είναι η εγγύηση για την συνέχιση της ευρωπαϊκής μας πορείας».
https://gm1.ggpht.com/PpPDo1yTCGpjgOifOVhDaMzu0sSpVxrSu_axWsxIwd4zQ0q3cxmrBeP1-sPysLLGmohs1xrB-EE6s_IiHe0isAX7kh9OYRYR7svz_I02znKbPufpwNfMcxoqs98nMGvVPZ1ATH8wG9ZHlvWgmi8fvu9CKwxSgF0BaJWfAG_ps513Hd6ZY3qptQicK12KUyDO3lByRaYL8xyqs864YxXJlGiBMPYnrKBm40qTpqyL6QhIRs0Hg5lmu2JNa-TMTDnhD1JA4f3CJ4sCw0CSXUkCwo8XZGO8u-QY_rdi6YHsSFg8MZKI00xdqlchJoOrYUzvqkYyg4Cn8k1_G71YCy3mjZvVFbhnMF-GZDbiBGxtQQ3R5W5g4Upm0Blx6Y30YGAO8Z4eYikwXiBanObsWVgPN_sgbLIe1u9U-5GDteHKkVV0VqVnIs_kFLPVUlUnKogC6UtOmDnA1K2B_pFXroMhl8p47MMeTwxensSuLaSH5wwsyou9GDuX8HGjKiKefrsWRTRWs_yHaR4luzSvowsc5jccdTSEbUmf1cKUjSc=w1249-h487-l75 
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «στο σχεδιασμό μας η Λακωνία αποτελεί το ανερχόμενο τουριστικό brand διεθνώς, αλλά και το στιβαρό στήριγμα της περιφερειακής μας οικονομίας» και ότι «η Λακωνία με την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων καθίσταται σύγχρονος κόμβος στο δίκτυο μεταφορών της Πελοποννήσου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ειδικότερα στους οδικούς άξονες Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, Μονεμβάσια – Νεάπολη, Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και στην παράκαμψη της Σπάρτης, όπου τα έργα είτε έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε σύντομα θα ξεκινήσουν, στο δρόμο Σκούρα – Γεράκι και την αντιπλημμυρική προστασία του Ευρώτα που είναι ήδη σε εξέλιξη, στην παράκαμψη των Βουτιάνων που ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα και παραδίδεται στους πολίτες, στην παράκαμψη του Κότρωνα και τη νέα είσοδο της Σπάρτης που σύντομα δημοπρατούνται και στις μελέτες σύνδεσης του Λεύκτρου – Σπάρτης με την υφιστάμενη εθνική οδό και του Αγίου Βασιλείου προς το Λιμάνι του Γυθείου, οι οποίες είναι σε φάση ολοκλήρωσης.
https://gm1.ggpht.com/Qvgmhw4poo0Bhk0FMjadjgdNttW9F_5NN6l9g3LGogdV7wOK2REdIBFjSAGeOcnaRx5FbEY1HU0-BQYdV5uMQhbBdu_e8Wtk9kfdHLVGV6Y__oafMdsefsi_Mi5qgeCtH6x-X4U86gutk3KsfryvmtD2AXtr2OcZ2m2DASoPEkrlvtKo2eG3UMgqa_VAh6ifNW3J89geunttufwO9Gk1NTx_hgVoocj1udxmbUjvv-nf09pFEV6rDIiW5cyfQZ3VQRat7TNH1J5_xiEqXOr7EIR9KAZUFJGLeudupynngC0vlmGqQzAkC9ArdHK5AbmqOIoDy90rxkVMwgiCJzcajjnrofwFHQN8MPCRMMTLvv5Q9xqY2JTbxOFux6CFxOA_DmLopG2svWtC0jRFzJsEdkf0Qe0BOAN_tw9e1EEQ5z2IA5ibh9POoSYQ0MugMVUS1xb6vO_WdvU9Cld7Q0KKaZqguHXaEXCrfWh1ZP8mEPl9czNWhzcScSFsMeEDOYf4Ny4QcjtParzbDhXFCW_-STVnDn-r-Wx-M_5MDQ=w1249-h487-l75 
«Τόσο αυτοί οι οδικοί άξονες όσο και η παράκαμψη του Βλαχιώτη, το φράγμα της Κελεφίνας και ο δρόμος Πυρί - Γύθειο ωριμάζουν σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων για να κατασκευαστούν με το νέο ΕΣΠΑ. Το λιμάνι του Γυθείου κατασκευάζεται. Η μελέτη μαρίνας του Γυθείου ολοκληρώθηκε και  η αξιοποίηση της Μαρίνας της Μονεμβασιάς με ΣΔΙΤ είναι σε τροχιά υλοποίησης. Τα αλιευτικά καταφύγια της Γλυκόβρυσης και των Βελανιδιών ολοκληρώθηκαν και του Αγίου Νικολάου οδεύει προς ολοκλήρωση, δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή για τους αλιείς του τόπου μας».
Αναφορικά με το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «η ανασκαφική έρευνα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης ξεκίνησε. Ο σχεδιασμός μας σχετικά με το εμβληματικό αυτό έργο είναι η δημιουργία ενός μουσείου διεθνούς βεληνεκούς, που θα αρμόζει στην ιστορία της Σπάρτης και θα συναγωνίζεται σε εκτόπισμα το Μουσείο Ακροπόλεως. Αυτό είναι  το Μουσείο που αξίζει στην Σπάρτη και ας σταματήσουν πια όλοι αυτοί οι παλιοί και νέοι δεινόσαυροι της μιζέριας να προσπαθούν να μας καθηλώσουν στη δική τους κακόγουστη  αισθητική και να μας σέρνουν στα δικά τους συμφέροντα. Η Σπάρτη θα έχει το δικό της έργο-σημαία. Και αυτό το έργο θα λάμψει στα πέρατα της οικουμένης».
«Η τριετία που πέρασε, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, ήταν μια περίοδος δύσκολη, η πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Εργαστήκαμε με πάθος, χωρίς διακοπή και καταφέραμε πολλά. Σταθήκαμε δίπλα σας. Πάνω στα προβλήματα. Αναζητήσαμε λύσεις. Προκειμένου ο τόπος μας να μην υποστεί την ολέθρια καταστροφή που απειλούσε η κρίση. Και πρόσφατα, δύο μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση ήλθαν κάποιοι από την Αθήνα. Να μας φέρουν δήθεν διλήμματα. Να μας φέρουν την δική τους την λάσπη. Με προσωπικές επιθέσεις. Θέλησαν με αυτό τον επικίνδυνο τρόπο να καλύψουν την δική τους ανικανότητα να σχεδιάσουν για τον τόπο, να αρθρώσουν λόγο δημιουργικό, https://gm1.ggpht.com/rWgGLQvk41yYrV6oZgaXOdvtdvgsdGMwABxwZirSxXGbrYYldTgl24SvTVYfO-jSEdjUyLOLSO88zESTeAI4XgM7Ve1gXeA3IACxJe67QTwAcaXTSpFqmLJPrXhQvR7aGduzZPveAlBOxI1Tn_dcfPsfxOB1Mbma8X-fhptCyZPxl6JRbozyrlm_lmM53nLb001s4XpqWEuOKqc0XvZTOTSMBOTiDegctPTwLfdJYgYfmw_Va35joCoebEQ97t8UJSLX-hO8WwweOX7XaYmYITlu8GNQieDknchyMXXba6i4jeVA9gSa3XCe1v0_BNRU4YVkkN9f9lNnlNMypL3T1rXfZDnEOrLmT5XkA7Mz5wLEMu1jBL-kBCAQU5cYIfMLP7GOFVdYHsUA3MXDdXuVzfjJw3hBolkKmKTs-iUdS2vkQ6WQu4wik1eHQynNE_hQm53XepbAcSAhJTSHRMumQHp40lYE_UxBZmgYdDO1lpYV0E7SDrPCf5EFUYLBPiZ6IQ-4RRJhIZnqaoixWsrnDTfaYH0haIORkVI=w1249-h487-l75 
να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και των συμπολιτών μας.
Με όλη τη δύναμη της Πελοποννησιακής ψυχής μου λέω το απολύτως αυτονόητο: Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμόμαστε καλά όλους αυτούς που έρχονται εδώ σήμερα να κλάψουν δήθεν για τις συντάξεις μας που κόπηκαν. Και για τα παιδιά μας που δεν έχουν δουλειά. Τα δάκρυα τους είναι ψεύτικα και θολά. Είναι οι ίδιοι που πριν από τέσσερα χρόνια ψήφιζαν τα μνημόνια και σήμερα ντύνονται με τον μανδύα της ανατροπής και της δήθεν επανάστασης. Θυμόμαστε όμως και κάποιους ακόμη, κάποιους από εμάς, που τελευταία στιγμή πήδηξαν από το πλοίο, διότι ένιωσαν οι ίδιοι βαρίδια. Είναι οι ίδιοι που πριν από τρεις μήνες καμάρωναν το έργο μας ως έργο δικό τους».
«Δεν είναι όμως η Πελοπόννησος λάφυρο που θα δώσουν στα χέρια κανενός Τσίπρα τη βραδιά των εκλογών, ούτε σανίδα σωτηρίας λιγόψυχων ιδιοτελών. Η Πελοπόννησος ανήκει στους Πελοποννήσιους. Και η Λακωνία στους Λάκωνες. Το μέλλον ανήκει μόνο σε εμάς και αυτό το μέλλον χτίζουμε με τον ακομμάτιστο, τον άδολο πατριωτισμό όλων των Πελοποννησίων. Όλων των Λακώνων. Αυτό είναι το μήνυμα των προσεχών εκλογών. Και αυτό το μήνυμα στέλνει η Λακωνία από σήμερα. Και η Λακωνία ξέρει από παλιά να στέλνει μηνύματα» δήλωσε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Τατούλης.

Εμφάνιση DSC_7715kos.jpgΗ Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία (Ντία) Τζανετέα στην ομιλία της τόνισε ότι στο πρωτόγνωρο έργο που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έργα ύψους 1 δις και πλέον, «Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας έχει τη μερίδα του Λέοντος» με έργα όπως το λιμάνι του Γυθείου, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει το λιμάνι της Πελοποννήσου και τον καταλύτη της τουριστικής μας ανάπτυξης και η μαρίνα του Γυθείου ως το απαραίτητο συμπλήρωμα του λιμανιού, η μελέτη της οποίας έχει ολοκληρωθεί».
Η κα Τζανετέα αναφερόμενη στους οδικούς άξονες δήλωσε ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση του «στοιχειωμένου» τμήματος Σκούρα – Πυρί, προϋπολογισμού 21,4 εκατομμυρίων, του δρόμου Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο, ήδη κατασκευάζονται ο δρόμος Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ, ο δρόμος Μονεμβάσια – Νεάπολη, προϋπολογισμού 14,6 εκατομμυρίων και ο δρόμος Φωκιανός – Κυπαρίσσι, προϋπολογισμού 15,3 εκατομμύρια.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας ανέφερε επίσης τα έργα των Αλιευτικών Καταφυγίων σε Γλυκόβρυση, Βελανίδια, Αγ.Νικόλαο Βοιών, τα 4 νέα Νηπιαγωγεία Ριβιώτισας, Μολάων, Μονεμβάσιας, Νεάπολης, το Μουσικό Σχολείο και το 2ο Δ. Σ. Σπάρτης και την επέκταση του Γυμνασίου Μολάων, τα έργα Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Σκάλα, Βλαχιώτη, Μολάους, Νεάπολη, την αντικατάσταση των Δικτύων ύδρευσης σε Σπάρτη, Σκάλα, Μολάους, Νεάπολη, τη νέα Νοσηλευτική Μονάδα με 19 κλίνες στην Σπάρτη, και την αναβάθμιση τεσσάρων  Κέντρων Υγείας καθώς και την ανακαίνιση του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι», τη μελέτη για το φράγμα της Κελεφίνας που ολοκληρώνεται εντός του Μαϊου, την αναβάθμιση των ορειβατικών καταφυγίων Πάρνωνα και Ταϋγέτου και την κατασκευή Αστεροσκοπείου στον Πάρνωνα, την αντιπλημμυρική προστασία του Ευρώτα, και το δρόμο Σκούρα-Γεράκι, που δημοπρατήθηκαν ήδη και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, τη μελέτη της παράκαμψης Βλαχιώτη που ολοκληρώνεται και τη μελέτη της παράκαμψης Κότρωνα, τη Νέα Είσοδο της Σπάρτης.
«Προχωρούμε σε νέες μελέτες όπως η σύνδεση του νέου αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου- Σπάρτης με την υπάρχουσα Εθνική οδό Τριπόλεως -Σπάρτης , την παράκαμψη Ασωπού – Παπαδιανίκων, τη βελτίωση της Εθνικής οδού μέχρι την Ελίκα και τη βελτίωση του δρόμου Μονεμβάσια - Άγιος Φωκάς» συμπλήρωσε η κα Τζανετέα και έκανε ειδική αναφορά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, το οποίο χαρακτήρισε ως το μεγάλο στόχο της Περιφέρειας.