Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Παράταση στην αγωνία για τις ομάδες που θα «χαιρετήσουν» την Super League.

Ο Πλατανιάς νίκησε τον Παναιτωλικό και ελπίζει στην παραμονή
Παράταση αγωνίας στην Super League , καθώς η μάχη για την παραμονή δεν ξεκαθάρισε στην 33η αγωνιστική.
Οι νίκες της Βέροιας επί του Πανιώνιου, του Πλατανιά επί του Παναιτωλικού, του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις επί του Εργοτέλη και η ανατροπή του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» επί της Ξάνθης δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με δεκάδες σενάρια στην τελευταία αγωνιστική για τον υποβιβασμό και την παραμονή στη Super League.

Πλην του Αρη, που έχει αποχαιρετήσει εδώ και εβδομάδες, αναζητείται ακόμα μια ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Football League και μια επιπλέον που θα περιμένει δύο μήνες (ως τις αρχές Ιουνίου) προκειμένου να δώσει μπαράζ με τον 3ο των πλέι οφ της Football League, τα οποία ξεκινούν μεθαύριο Τετάρτη και έχουν εύρος 14 αγωνιστικών!

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, σημείωσε σήμερα η Βέροια, που επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου.  Η ομάδα του Ράτκο Ντόσταϊτς, έφτασε έτσι τους 35 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπεν (37΄) και Γκονσάλβες (54΄) ενώ για τον Πανιώνιο, μείωσε με πέναλτι ο Αραβίδης στο 73΄.
 Στις καθυστερήσεις, Αυλωνίτης και Αραβίδης αντίκρισαν τη δεύτερη κίτρινη, ο Ιωαννίδης τους απέβαλε και οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και η Βέροια μετά την αποβολή του Αμαραντίδη επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόσταϊτς):
Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (+90΄ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (75΄ Σισόκο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77΄ Καλτσάς), Γκονσάλβες
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83΄ Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (+90΄ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65΄ Καμπάνταης)

Ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία διατηρεί ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς, νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη, με το τέρμα που σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δεληζήσης με κεφαλιά. Οι 2 ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες αφού αντίκρισαν δεύτερη  κίτρινη κάρτα ο Μεχία στο 69΄και ο Φαρινόλα στο 90`.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης (72` Γκουέλα), Τσοκάνης (62` Αμπροουζ), Κόρμπος, Μίνγκας (46` Ντάλμπεργκ), Λουσέρο, Φαρινόλα, Πετρόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος (17` Σαρρής), Μεχία, Ρεντζας, Αντελέγιε, Κουμπικ (62` Μπουχαλάκης), Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (69` Γιοβάνοβιτς), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.

Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση  που έγινε στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ νίκησε την Ξάνθη με 3-2 και αν και βαθμολογικά αδιάφορος, έβαλε σε μεγάλες «περιπέτειες» την ομάδα της ακριτικής πόλης.
Οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν την νίκη για να μείνουν στην κατηγορία, προηγήθηκαν δύο φορές με τους Κάλβο (6` πέναλτι) και Γούτα (43`), αλλά οι Κρήτες ισοφάρισαν δις με τους Ροβίθη (39`) και Περογαμβράκη (79`) και πήραν την νίκη με το πέναλτι του Μιλιάζες στο 85ο λεπτό.
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (34` Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ντουντού (57` Περογαμβράκης), Ζε, Μπούρμπος, Παπάζογλου, Μπαρέϊρο (78` Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27` Σολάρι), Κάλβο (46` Βάλλας), Μάνταλος, Χοσέμι, Τριάδης, Σολτάνι.

Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε ο Πλατανιάς. Χάρη σε γκολ του Νταβίντ Τόρες στο 72΄, η ομάδα από τα Χανιά νίκησε 1-0 στην Κρήτη τον Παναιτωλικό και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια».
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκουμ, Γιαχία, Φερνάντες, Δημήτρης, Καζναφέρης (46΄ Ζαραδούκας), Τετέ (11΄ λ. τρ. Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Βλαχοδήμος (81΄ Ντεντάκης), Κάταϊ, Τόρες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):
Ράφαελ, Μπακάκης (28΄ λ. τρ. Νταλμά), Μπικέι, Γκάλο, Ανέν (67΄ Μελισσάς), Γοδόι, Κουτρομάνος, Σφακιανάκης, Καλί, Μαρτίνες, Μπόγιοβιτς (69΄ Τζούνιορ).

 Την παραμονή της στα... σαλόνια της Super League εξασφάλισε  και μαθηματικά η Καλλονή, μετά την επικράτησή της επί του Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ με 2-0. Τα γκολ που χάρισαν το «τρίποντο» στους νησιώτες πέτυχαν οι Μανούσος (2΄) και Μαρσέλο (82΄).
 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Φαρία, Χωριανόπουλος (90΄ Ντάμπος), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (76΄ Καλτσάς), Περόνε (77΄ Καζάκης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος):
Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλου, Εμποου, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Ιγκορ, Σεϊδάν, Χασομέρης (78΄ Μολίνα), Ζδράβος-Ρίζος, Τζάνης.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ «ΟΥΡΑΣ»
ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 38 ΠΛΑΤΑΝΙΑ (εντός)
14. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 37 ΠΑΝΙΩΝΙΟ (εκτός)
15. ΑΠΟΛΛΩΝ 36 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εκτός)
16. ΞΑΝΘΗ 35 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (εντός)
17. ΒΕΡΟΙΑ 35 ΑΣΤΕΡΑ (εντός)