Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Έκπληξη στους «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ νίκησε τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός δεν... πήγε στα Γιάννινα και ο ΠΑΣ νίκησε 2-0 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχρέωσε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην 4η ήττα του στις τελευταίες 7 αγωνιστικές και «καθάρισε» -και μαθηματικά- την παραμονή του στη Super League.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα στους «Ζωσιμάδες», με τον Μιχαήλ να «χτυπά» στο 40ο δευτερόλεπτο (με κεφαλιά σε κόρνερ του Ίλιτς) και τον Βίλα να «κλειδώνει» τη νίκη των γηπεδούχων στο 14' σε εξαιρετική αντεπίθεση (με Ίλιτς, Ντάσιο).
Στα υπόλοιπα 75 και πλέον λεπτά του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» εγκαταστάθηκαν... μόνιμα στο άλλο μισό του γηπέδου, αλλά γκολ δεν πανηγύρισαν. Λίγο η χαλάρωση, λίγο η ενδεκάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ούτε σε... οικογενειακό διπλό, είχαν ως αποτέλεσμα την... αδιάφορη εικόνα των πρωταθλητών.
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου (90' Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (90+3΄ Γιάκος), Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Πελέ, Μανιάτης, Βούρος (46' Ιμπαγάσα), Σάλιακας, Κάμπελ, Σαβιόλα (66' Φουστέρ), Σέποβιτς (46' Βαλντές).

Στα ματς με ενδιαφέρον για τα πλέι οφ, νίκη που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα σημείωσε ο ο ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου  με 2-0.  Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 5ο λεπτό ενώ ο Νάτχο στο 84΄ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (76΄ Κίτσιου), Σαλπιγγίδης (86΄ Κουλούρης), Βούκιτς (65΄ Λάζαρ), Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης (71΄ Ναπολεόνι), Φωτάκης (46΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Μπρίτο (90΄ Κιβρακίδης), Καραμάνος, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

Νίκη γοήτρου πέτυχε ο Παναθηναϊκός, καθώς σε μια βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση  επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα τέρματα των «πρασίνων» πέτυχαν οι Κουτρουμπής (39`), Καρέλης (63`) και Αμπέϊντ (77`), ενώ για τους Βοιωτούς ισοφάρισε προσωρινά ο Κονέ (41`).
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62` Κλωναρίδης), Αμπέιντ (78` Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62` Καρέλης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης):
Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (74` Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51` Σκέμπης), Λυκογιαννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62` Μιλοσάβλιεφ).

Τέλος για 2η σερί αγωνιστική (προηγήθηκε η ήττα με 3-0 από τον Πανιώνιο) ο Αστέρας Τρίπολης, κάτω από δυνατή βροχή,δεν καταφέρνει να νικήσει, καθώς ο Άρης αν και υποβιβασμένος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2. Μάλιστα οι κίτρινοι έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 1-2, χάρη γκολ των Τριανταφυλλάκου με πέναλτι (53΄) και Μανιά (58΄)., όμως οι Αρκάδες, αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 51' (λόγω αποβολής του Καράσκο που είχε κάνει το 1-0 στο 21΄), κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 73'  με προβολή του Εντό σε σέντρα του Ντε Μπλάσις..
Πάντως η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν κατάφερε να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση στα πλέι οφ, τα οποία εφόσον τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έμπαινε και πάλι με μηδένν βαθμούς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (83' Μουνάφο), Κυριακόπουλος (71' Ναβάρο), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (78' Ντελγκάδο).
ΑΡΗΣ (Γιώργος Φοιρός): Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης, Τριανταφυλλάκος, Γκόλιας, Μπακασέτας (90' Κύργιας), Καμινιώτης (83' Μαργαρίτης), Νταμαρλής (46' Τσιάρας), Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης..





Η βαθμολογία
(σε 33 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 83
2. ΠΑΟΚ 69
3. Παναθηναϊκός 66
4. Ατρόμητος 63
5. Αστέρας Τρίπολης 58
6. ΟΦΗ 44
7. Εργοτέλης 41
. Πανθρακικός 41
9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιτωλικός 39
. Λεβαδειακός 39
. Καλλονή 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς Χανίων 37
15. Απόλλων Σμύρνης 36
16. Ξάνθη 35
. Βέροια 35
18. Άρης 21