Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Άσχημα τα μηνύματα για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας σε περιφέρειες και δήμους



Έντονο προβληματισμό προκαλούν στη Λ.Συγγρού τα μηνύματα που λαμβάνουν από όλη σχεδόν την επικράτεια για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το κυβερνών κόμμα δυσκολεύονται πολύ να συσπειρώσουν το κοινό που συνήθιζε να ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην περάσουν καν στο β΄γύρο.
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στις μεγαλύτερες περιφέρειες και δήμους , όπου τα αποτελέσματα θα έχουν και σημαντικό πολιτικό βάρος καθώς θα δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα στο πολιτικό σκηνικό το βράδυ της 18ης Μαΐου.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην περιφέρεια Αττικής τα ποσοστά που φέρεται να λαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι απογοητευτικά και βρίσκεται πολύ μακρυά, από το να διεκδικήσει θέση στο β΄γύρο των εκλογών. Όπως δείχνουν οι μετρήσεις φαβορί είναι ο Γιάννης Σγουρός και η Ρένα Δούρου που δίνουν στα ίσα τη μάχη.
Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Ιωαννίδης τα πηγαίνει κάπως καλύτερα και μάλλον θα είναι στο β΄γύρο όμως ο αντάρτης Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί ευρύ προβάδισμα και αυτή τη στιγμή, αν δεν υπάρξουν ανατροπές είναι πολύ κοντά στη νίκη.
Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επίσης ο Ανδρέας Κατσανιώτης είναι απίθανο να καταφέρει να περάσει στο β΄γύρο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ωστόσο επειδή είναι νέο πρόσωπο θα γίνει προσπάθεια να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.
Σε ότι αφορά τους μεγάλους δήμους κι εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά, αν εξαιρέσουμε το δήμο Πειραιά, όπου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος καταγράφει υψηλά ποσοστά κι έχει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στο πόστο του για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.
Στην Αθήνα όμως η υποψηφιότητα Κακλαμάνη, αν δεν αποσυρθεί, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο που κινδυνεύει να μείνει εκτός και του β΄γύρου καθώς παλεύει για τη 2η θέση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Γιώργος Καμίνης έχει σημαντικό προβάδισμα για την 1η θέση. Στην Αθήνα αδιευκρίνιστο είναι και το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη καθώς δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να το προσδιορίσουν , έτσι δεν αποκλείεται να είναι αρκετά υψηλότερο από τα ευρήματα των εταιρειών.
Στη δε Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης έχει αποκτήσει μεγάλη διαφορά από το Σταύρο Καλαφάτη, που έχει αφεθεί  ,προς το παρόν, από τη Λ.Συγγρού να δίνει μόνος του τη μάχη.
logia Starata