Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ο ΠΑΟΚ το έ-Χ-ασε στο Παγκρήτιο, «Χ» και στη Ν.Σμύρνη, νίκες για Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ το έ-Χ-ασε στο Παγκρήτιο, «Χ» και στη Ν.Σμύρνη, νίκες για Ατρόμητο, Αστέρα 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Παγκρήτιο, όμως, ούτε αυτό του έφτασε για να πάρει τη νίκη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, αφού ο Εργοτέλης με δύο γκολ «δώρα» της τραγικής άμυνας του «Δικεφάλου», πανηγύρισε στο τέλος την ισοπαλία με τελικό σκορ το 2 - 2. Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν ονειρικό… Στο ίδιο λεπτό που γλίτωσε το 1-0 από τον Μονακέλο σε παράλληλη σέντρα του Μπαντιμπανγκά, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 2', λοιπόν, ο Χούσεν βρήκε ωραία τον Λάζαρ, ο οποίος με κίνηση σέντερ φορ και ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στον «δικέφαλο του Βορρά». Στο 47' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» κόβοντας τον βήχα στον Εργοτέλη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρά το 2-0 ο Εργοτέλης δεν τα παράτησε… Το γκολ για τον Εργοτέλη, όμως φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Και αυτό επιβεβαιώθηκε… Ηρθε στο 71' με τον Μονακέλο. Ηταν τέρμα-δώρο του ΠΑΟΚ και της λανθασμένης συνεννόησης του Κάτσε με τον Ινσαουράλδε που έκανε ταυτόχρονα και λανθασμένο κοντρόλ με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Και απ' ό,τι φαίνεται το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει… Διότι το 2-1 τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των Κρητικών που στο 81' έφθασαν και στην ισοφάριση, έστω και με αυτογκόλ. Ηταν η σέντρα του Τζανακάκη με τον Κατσουράνη να αφήνει την μπάλα που κτύπησε στον Κίτσιου που δεν περίμενε αυτή την κίνηση και να καταλήγει στα δίχτυα του Γλύκου. Επί της ουσίας αποδιδόταν δικαιοσύνη με δεδομένο πως συνολικά ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος και σίγουρα δεν άξιζε την ήττα. Το 2-2 έδινε διαστάσεις θρίλερ στο φινάλε του ματς με τον Εργοτέλη να ψάχνει με διάφορους τρόπους την ολική ανατροπή και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αλλάξει μία μπαλιά. Εν τέλει έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπράιμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπαγκά.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λάζαρ, Κάτσε (80' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79' Λούκας), Χούσεν.


Ετσι, ο Ατρόμητος που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με 1-3 έπιασε τον «Δικέφαλο» στην 2η θέση. Στη Νέα Σμύρνη, Ο Πανιώνιος κρατούσε τους τρεις βαθμούς στα χέρια του, αλλά η Καλλονή ισοφάρισε 20 λεπτά πριν από το τέλος στο τελικό 1 - 1