Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Επέστρεψε στις νίκες ο Αστέρας, 1-0 τον Πανθρακικό



Με γκολ του Ντε Μπλάσις στο 54ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης, δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τελικά με 1-0 τον Πανθρακικό και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα στην Λιβαδειά.

Η ομάδα του Στάϊκου Βεργέτη διατήρησε παράδοση και αήττητο έδρας και με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 48β. αφήνοντας έναν βαθμό πίσω της τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες σε 14 αγώνες στο γήπεδο τους έχουν εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες ενώ σε πέντε αγώνες με τον Πανθρακικό ως γηπεδούχοι έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
Ο Πανθρακικός έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη και χωρίς γκολ αν και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Είχε όμως, και την ατυχία να χάσει στο 29', το… βαρύ πυροβολικό του, τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ λόγω τραυματισμού. Έτσι, παρέμεινε στους 34 βαθμούς και συγκατοικεί στην 6η θέση μαζί με ΟΦΗ και Παναιτωλικό.
Οι Αρκάδες δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν ευκαιρίες με τον Γκοϊαν και τον Χουάνμα στο 15' και το 20' αλλά έμειναν στο μηδέν στο α' μέρος απέναντι στον Πανθρακικό που απείλησε με σουτ του Καθάριου στο 40' και πέντε λεπτά αργότερα.
Στην επανάληψη με την είσοδο του Μπαράλες οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 54' με τον Αργεντινό Ντε Μπλάσις άνοιξαν το σκορ, στην συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμα και σε γενικές γραμμές πραγματοποίησαν καλύτερη απόδοση. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης του Αρετόπουλου είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ όπως μία κεφαλιά του Ζησόπουλου στο 68' και ένα σουτ του Τσαμπούρη στο επόμενο λεπτό αλλά ο νεαρός πορτιέρο Αθανασιάδης για άλλη μία φορά, βρέθηκε σε καλή ημέρα.
Ο Πανθρακικός προσπάθησε στο τελευταίο 15λεπτο να απαντήσει χωρίς όμως την κλασσική ευκαιρία. Απείλησε πάντως στο 76' με τον Χασομέρη και στο 84' με τον Εμπόου ενώ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζησόπουλου έπειτα από γύρισμα του Μολίνα στο 74'.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Παπαχρήστος, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (79' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (69' Ναβάρο), Χουάνμα (46' Μπαράλες)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Μακρυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Σαμπάτ, Χρήστου (86' Μπαϊκαρά), Ντιόγκο, Ρομέου, Εμπόου, Τζάνης, Καθάριος (72' Μολίνα), Ιγκόρ (29' Χασομέρης)