Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Διπλό» του Αστέρα στο ΟΑΚΑ με λάτιν σκόρερ για έξοδο στην Ευρώπη...

«Διπλό» του Αστέρα στο ΟΑΚΑ με λάτιν σκόρερ για έξοδο στην Ευρώπη...
Νίκη... Ευρώπης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης επί της-τυπικά γηπεδούχου- Καλλονής στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, και ο Στάικος Βεργέτης ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν το ίδιο καλά και την ερχόμενη Τετάρτη (5/2, 19:30) με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας.
Η ομάδα της Αρκαδίας, μετά το «τρίποντο» που πέτυχε, ξέφυγε με 8 βαθμούς από τον 6ο της βαθμολογίας, Πανθρακικό (39 έναντι 31), οπότε ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Ευρώπης και στο εξής θα παλέψει για μία καλύτερη θέση στην πρώτη πεντάδα.
Ο Ουσέρο στο 14΄ έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή κι ανάγκασε τον Χογκ σε διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι Αρκάδες ανέβαζαν την απόδοσή τους και πίεζαν όλο και περισσότερο για να ανοίξουν το σκορ. Στο 24΄ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζακουάνι πήρε τη «μπουκιά από το στόμα» του Χουάνμα, που ήταν έτοιμος να πλασάρει.
Νέα κλασική ευκαιρία για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη στο 32΄, με το Μουνάφο να πλασάρει στην έξοδο τον Χογκ και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 35΄, όταν ο Χουάνμα «εκτέλεσε» από κοντά τον Χογκ κι έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα (0-1).
Η καλύτερη φάση της Καλλονής στα πρώτα 45 λεπτά σημειώθηκε στο 38΄, όταν ο Μανούσος απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά στην αποτυχημένη προσπάθεια του Μπαντή να διώξει τη μπάλα μετά το αδύναμο σουτ του Λεοζίνιο.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις ευκαιρίες για να το «καθαρίσει». Στο 61΄ το σουτ του Ντε Μπλάσις έφυγε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καράσκο με δυνατό σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χογκ.
Το ματς τελείωσε στο 72΄. Από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μουνάφο, ο Καράσκο πλάσαρε τον Χογκ και με τον τρόπο αυτό οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-0.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κειτά (76΄ Φαρία), Καλτσάς, Γιορέντε (76΄ Καζάκης), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (68΄ Νιαμπούγιου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (81΄ Τσαμπούρης), Ντε Μπλάσις (79΄ Ζησόπουλος), Καράσκο (85΄ Κάφα), Χουάνμα.