Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ζορίστηκε, αλλά έκανε την ανατροπή! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1



Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη σ' ένα ματς με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς ήταν ημέρα μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7.

Πριν από το ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ και οι δύο ομάδες κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο μπροστά από το πέταλο της Θύρας 7.
Το σύνθημα «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δόνησε την ατμόσφαιρα από τους λίγους (12.500) οπαδούς των Πειραιωτών που πήγαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη.
 Ο Παναιτωλικός πάγωσε το Καραϊσκάκη στο 5ο λεπτό, όταν ο Γοδόι έκλεψε τη μπάλα από τον Μανιάτη έβγαλε κάθετη στον Καμαρά κι ο Γάλλος πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο για το 0-1! Μέχρι εκεί όμως...
Από αυτό το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Παίζοντας μαζικά άμυνα, πολλές φορές με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα και τον Καμαρά να έχει απόσταση 10-15 μέτρα από τον κοντινότερο συμπαίκτη του, οι Ακαρνάνες δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από 2-3 πάσες με τον Ολυμπιακό να πολιορκεί την περιοχή του Μπρακάλι.
Κάθετες δεν βγήκαν από τον Σαβιόλα που έπαιζε πίσω από τον πολύ καλό Σέποβιτς κι έτσι το ματς γινόταν από τα άκρα με Ολαϊτάν, Κάμπελ. Οι «ερυθρόλευκοι» σφυροκόπησαν τους αντιπάλους τους, κερδίζοντας συνολικά 10 κόρνερ στο πρώτο μέρος!
 Σ' ένα εξ αυτών ήρθε η ισοφάριση. Κόρνερ του Σάμαρη, σουτ του Μανωλά πάνω στα σώματα, ο στόπερ του Ολυμπιακού πήρε ξανά τη μπάλα, σέντραρε, ο Σέποβιτς την πρώτη κεφαλιά, ο Ολαϊτάν τη δεύτερη και 1-1 στο 26' για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για το γκολ, έχασε δυο καλές φάσεις με τον Μανιάτη, ο οποίος στη μία είδε τον Μπρακάλι να κάνει εξαιρετική επέμβαση, ο Παναιτωλικός από την άλλη δεν μπορούσε να αλλάξει μπάλα και κάπως έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τους «ερυθρόλευκους» να τα έχουν όλα εκτός από το γκολ...
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός έπαιζε τον Παναιτωλικό γύρω κι έξω από την περιοχή, έχασε σωρεία ευκαιριών με κύριο εκφραστή τον Ολαϊτάν, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ καλή φάση με τον Καμαρά να αδειάζει τον Μανωλά και τον Ρομπέρτο να στερεί από τον Γάλλο το δεύτερο γκολ στο 54'.
Εν αντιθέσει πάντως με το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Η ώρα περνούσε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και τελικά, έπειτα από άλλο ένα κόρνερ ήρθε η ανατροπή. Ο Μπακάκης σηκώθηκε για κεφαλιά, βρήκε τη μπάλα με το χέρι κι ο Μήτσιος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κάμπελ ανέλαβε την εκτέλεσή του και με πολύ καλό χτύπημα έκανε το 2-1 στο 71' μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!
Ο Παναιτωλικός αναγκάστηκε στη συνέχεια να ανέβει ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσει αποτέλεσμα, μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο, ωστόσο, στο φινάλε ή τα χαλούσε ή έδιωχνε η «ερυθρόλευκη» άμυνα και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε με τον Ολυμπιακό να κάνει με πολύ κόπο το «11Χ11» στο Καραϊσκάκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σαβιόλα (60' Ιμπαγάσα), Σάμαρης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Κάμπελ, Σαλίνο (71' Μασάντο), Σέποβιτς (60' Βαλντέζ), Ολαϊτάν
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ραφαέλ, Κουτρουμάνος (68' Καλί), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (75' Νταλμά), Γοδόι, Σφακιανάκης (79' Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης, Φλοράν, Ανίν