Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Εθνική Αυγή», η… εναλλακτική Χρυσή Αυγή - Επεισόδια σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι. Ένας τραυματίας

xaΣτην ίδρυση ενός νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή» αναφέρθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μελών της στη Βασιλίσσης Σοφίας για την επέτειο των Ιμίων.
Όπως είπε, αν θέσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός εκλογών, οι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν καθώς «έλληνες εθνικιστές ίδρυσαν το πατριωτικό κόμμα “Εθνική Αυγή”».
Μάλιστα στη συγκέντρωση για τα Ίμια μοιράστηκαν και σχετικά φυλλάδια.

Στο μεταξύ ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και να συγκρούονται με τους διαδηλωτές.
entasiΟι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, ενώ υπήρξε και ένας τραυματίας διαδηλωτής, ο οποίος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Γιώργος Γεννηματάς”.
Σύμφωνα με τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ο τραυματίας φαίνεται να φέρει κακώσεις σε διαφορα σημεία του σώματός του.
Η ένταση, ωστόσο, συνεχίστηκε, όταν οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς το Μοναστηράκι και οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης ο σταθμός του μετρό στο Μοναστηράκι.

ysterografa.gr