Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρή υποψηφιότητα ο Παχατουρίδης - Κρατάει ο Σγουρός

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός που όμως δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητας, φαίνεται ότι είναι τα δύο ισχυρά χαρτιά για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου υπολείπεται τόσο στον α΄όσο και στον β΄γύρο. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας marc που διεξήχθη από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου.

 Μάλιστα, ο κ. Παχατουρίδης φαίνεται ότι κερδίζει με μεγάλη διαφορά στο β΄γύρο τόσο τον νυν περιφερειάρχη όσο και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δημοσκόπηση που παρουσιάζει το newsit.gr φαίνεται ότι οι πολίτες ψηφίζουν με αυτοδιοικητικά και όχι πολιτικά κριτήρια.
Την χρονική στιγμή που έγινε η δημοσκόπηση ακουγόταν πολύ έντονα το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη για την Περιφέρεια Αττικής. Έτσι όπως θα δείτε στην πρώτη κάρτα, στην πρόθεση ψήφου, ο Γιάννης Σγουρός προηγείται, και ακολουθούν με διαφορά στήθους, ο νυν δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η και επίσημα υποψήφια για την Περιφέρεια Ρένα Δούρου.













Στο θέμα αναγνωρισιμότητας και δημοτικότητας των υποψηφίων, ο Ανδρέας Παχατουρίδης συγκεντρώνει τις πιο πολλές θετικές γνώμες. Καλή πορεία διαγράφουν, ο Γιάννης Δημαράς, ο Γιάννης Σγουρός, η Ρένα Δούρου.
Οι μεγάλες αναμετρήσεις της β” Κυριακής
Στο ερώτημα: Αν είχατε να επιλέξετε την 2η Κυριακή των εκλογών μεταξύ του κυρίου Σγουρού και της κυρίας Δούρου, ποιόν είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε, οι απαντήσεις είναι:
ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ: 38,9%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ:    37,9%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ:   10,1%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: 6,2%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ: 6,9%
Στο ερώτημα: Αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ του κυρίου Σγουρού και του κυρίου Παχατουρίδη ποιόν θα ψηφίζατε, οι απαντήσεις είναι:

ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ
: 31,9%
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ:  46,4%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ:  8,7%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: 7,3%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ: 5,4%
Και στο ερώτημα: Μεταξύ του κυρίου Παχατουρίδη και της κας Δούρου ποιόν θα ψηφίζατε, οι απαντήσεις είναι:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: 50,2%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ:    29,4%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ:   7,9%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: 7,3%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ: 4,9%
Πηγή: newsit.gr