Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟ 6%......


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Αγαπητά μέλη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχόμαστε το γράμμα μας να σας βρίσκει γερούς και δυνατούς γεμάτους ζωντάνια ! Αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτό το γράμμα, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια με δυσκολία βρίσκουμε σταθερά τα ίχνη σας στην πολιτική ζούγκλα. Δεν θέλουμε να σας προσβάλουμε όταν λέμε ότι έχουμε χάσει τα ίχνη σας, αλλά αν δεν υπήρχαν κάνα δύο στελέχη σας που φωνάζουν δυνατά, θα ήταν αδύνατο να καταλάβουμε την ύπαρξή σας. Επειδή σας βλέπουμε  στην τηλεόραση και σας ακούμε στα ραδιόφωνα, δεν σημαίνει ότι είστε και εδώ ! Σημασία έχει τι κάνετε και όχι τι λέτε.
Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 6% και αναπολούμε την εποχή που υπήρχατε ως ηχηρή μειοψηφία, ενώ τώρα υπάρχετε ως σιωπηλή πλειοψηφία. Εκείνο το αγωνιστικό, διεκδικητικό και δυναμικό πολιτικό κίνημα, πλέον δεν υπάρχει. Λες και έχετε μεταμορφωθεί πλήρως και έχετε αποκτήσει τις ίδιες συνήθειες με τους αντιπάλους σας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τόσο πολύ ευεργέτησαν τον τόπο μας και τους έλληνες ! Ευχόμαστε να μην το κάνετε και εσεις !
Αγαπητέ κε Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ
Προς το παρόν, η εποχή που η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στο μειοψηφικό περιθώριο έχει περάσει. Σήμερα, διεκδικείτε ακόμα με αξιώσεις την εξουσία (ή μήπως όχι ;). Όμως, οφείλουμε να σας πούμε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ότι η ανάληψη της εξουσίας είναι ένα τεράστιο αγκάθι για όποιον επιθυμεί να ασκήσει δίκαιη κοινωνική και εθνική πολιτική μέσα στην πολυτάραχη εποχή που διανύουμε. Και δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι ακόμα τέτοιος πολιτικός αρχηγός στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Διπλά δυστυχώς, ακόμα και εσείς δεν έχετε πείσει ότι είστε αυτός ο πολιτικός αρχηγός.

Σίγουρα παρακολουθείτε στενά την εφαρμοζόμενη πολιτική που το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βυθίσει την χώρα στην ύφεση και την δυστυχία και να την μετατρέψει σε υποχείριο οικονομικών συμφερόντων. Καλά κάνατε και είπατε ότι η χώρα έχασε την εθνική της ανεξαρτησία γιατί αυτή τη στιγμή όλα τα προσχήματα έχουμε πέσει. Τα πολιτικά επιχειρήματα που κυριαρχούν βασίζονται στο ψέμα, οι πολιτικές πράξεις στοχεύουν στην αδικία και οι υποσχέσεις οδηγούν στην τιμωρία των ανεύθυνων και την ατιμωρησία των υπεύθυνων. Οι "υπεύθυνοι" συνεχίζουν να βασιλεύουν και να κυριαρχούν.
Οι έλληνες πολίτες, έχουν ήδη δει τόσα πολλά από τις βραχύβιες κυβερνήσεις μετά το 2009. Η αλήθεια που κρύβει μέσα του κάθε έλληνας αλλά φοβάται να την εκφράσει, είναι ότι μετά την αισχρή εξαπάτηση του 2009, θεώρησε ότι η χώρα έχει λάβει το μάθημα της και θα προχωρήσει προς την πρόοδο, τιμωρώντας οποιονδήποτε ευθύνεται για την καταστροφή που έχει υποστεί.

Και πάλι όμως, το 90% των ελλήνων εξαπατήθηκε, γιατί μετά την δυσφήμηση και την καταστροφολογία της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακολούθησαν τα ψέμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία αντί να εφαρμόσει την αναλογικότητα και την δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, ασχολήθηκε μόνο με τα συμφέροντα μερικών τραπεζών και επιχειρηματιών και δέσμευσε την χώρα στο αγγλικό δίκαιο, παρά την αντίθετη δήλωσή του στη Βουλή. Η φορολογία αυξήθηκε σε βαθμό που τα εισοδήματα δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των ελλήνων, η ανεργία αυξήθηκε ραγδαία, τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία και την παιδεία κατακρεουργήθηκαν και συνεχίζουν να κατακρεουργούνται και η χώρα έγινε ένα απέραντο πείραμα κοινωνικής απαξίωσης.

Γιατί Πρόεδρε στα λέμε όλα αυτά ; Στα λέμε γιατί σε όλη αυτή την λαίλαπα, αντί να δούμε μία  δυναμική αντιπολίτευση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε να υπάρχει μία χαρακτηριστική συγκράτηση. Και αντί η διαφωνούσα αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, να βρεθεί ενωμένη για να προστατεύσει την χώρα και τους πολίτες από τις αιμοδιψείς ορέξεις των δανειστών της, επέλεξε να παραμένει διχασμένη και αναποτελεσματική.
Μας απογοητεύσατε πάρα πολύ, διότι φωνές σώφρονες και δυναμικές, τις αφήσατε στην άκρη και δεν τις αξιοποιήσατε. Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ΑΝΕΛ, και το ΚΚΕ, και η ΔΗΜΑΡ. Ειδικά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, αγαπητέ Πρόεδρε, που βρέθηκε στην πρωτοπορία με την ψήφο του έλληνα πολίτη, δεν έκανε και δεν έχει ακόμα κάνει, αυτά που του έδωσε την δυνατότητα οι ψηφοφόρος να κάνει, ώστε να οδηγήσει την κοινωνία σε μία ειρηνική αλλαγή που θα ανέτρεπε την πολιτική της λαοκτόνας λιτότητας.

Η χαλαρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από την Βουλή, αλλά και η άρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μας κάνει να προβληματιστούμε, αν ο "αντιμνημονιακός" πολιτικός μας κόσμος, έχει πραγματικά την επιθυμία ή την δύναμη να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Διότι, αυτό που πράττεις φανερώνει αυτό που θες να κάνεις και όχι αυτό που λες.

Τελικά, αναρωτιόμαστε, ποιος είναι ο τελικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και ποια η φιλοδοξία σας.

Αν κε Τσίπρα, θέλετε απλά να καταγραφείτε και εσείς στην ιστορία ως Πρωθυπουργός, τότε ο χρόνος και τα γεγονότα σας ευνοούν. Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσουν από μόνα τους, γιατί με την πολιτική που ασκούν, σε λίγο δεν θα έχουν έλληνες  ψηφοφόρους για να τους στηρίξουν, με εξαίρεση ίσως ορισμένους αμετανόητους και φανατικούς που δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν γνωρίζουν γιατί μόνο τρώνε, αλλά και διότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, μετά την "μαγική" ανακάλυψη της ύπαρξης του ορυκτού πλούτου, θα επιχειρήσουν να απομονώσουν όλους όσους έχουν καεί πολιτικά και να δώσουν στον λαό μία ψευδαίσθηση ελπίδας. Σε μία τέτοια περίπτωση, κε Τσίπρα, θα έχετε πραγματοποιήσει, ίσως ένα όνειρο ζωής, να ονομαστείτε Πρωθυπουργός, όμως δεν θα διαφέρετε καθόλου από  πολλούς προκατόχους σας.
Αν αντίθετα θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ένας πολιτικός που οδήγησε την χώρα να βρει και πάλι την χαμένη της αξιοπρέπεια, τότε πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, ενώνοντας με σόφια όλες τις αντιμνημονιακές φωνές, εντός και εκτός Βουλής. Αν παραμείνετε στην αδράνεια, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ακόμα και αν γίνουν εκλογές και προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό, να είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να σχηματίσει μία δυνατή κυβέρνηση.

Βεβαίως, επίσης, όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να αφήσουν στην άκρη προαιώνιες ιδεοληψίες και οράματα που τοποθετούνται στο ακαθόριστο και θολό  μέλλον, και να προσγειωθούν στην πρακτική του παρόντος. Αυτό το έχουμε ξαναγράψει μέσα από τον ιστότοπό μας. Και είναι φυσικό να το επαναλαμβάνουμε, γιατί, αν αντί για οικονομικό πόλεμο, βρισκόμασταν σε πόλεμο με όπλα και σφαίρες, με την σαλαμοποίηση ιδεών που έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας σήμερα, τα νεκροταφεία θα είχαν γεμίσει με νεκρά σώματα έλληνων κάθε ηλικίας, και τα περισσότερα θύματα θα είχαν πεθάνει από χέρι άλλου έλληνα, αντίθετης ιδεολογίας. Ίσως θλιβερός παραλληλισμός είναι ο αριθμός των αυτόχειρων που κατέρρευσαν από την απόγνωση.

Παρ΄αυτά, αν το καλοσκεφτείτε Πρόεδρε, σήμερα, αν και δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με όπλα και σφαίρες και δεν υπάρχουν τριγύρω μας νεκρά σώματα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ έλληνες με νεκρές ψυχές χωρίς όνειρα.

Και λυπάμαι που το λέω, αλλά Πρόεδρε, δεν έχετε ακόμα καταφέρει να τις κερδίσετε με καταλυτικό τρόπο.  Αναρρωτιόμαστε και πάλι επομένως, ποιος είναι ο στόχος της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθείτε ;

Αν δεν κινηθείτε γρήγορα, ίσως στις επόμενες εκλογές να "επιτύχετε" τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα αναγκαστεί να απλώσει το χέρι στα τέως μεγάλα και νυν αποτυχημένα  κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ίσως τότε βρεθείτε στην ακόμα πιο δύσκολη θέση να δεχτείτε για υπουργούς και συνομιλητές της "πολιτικής σας" αυτούς που σήμερα κατηγορείτε.
Για σκεφθείτε την πιθανότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοϊδη ;

Για αναλογιστείτε λίγο πόσο ντροπιαστικό ήταν για τον Σαμαρά να έχει συνεργάτη το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του που λίγο πριν τα κατηγορούσε για την πολιτική τους και που και ο ίδιος μετεκλογικά ακολουθεί. Εκτός αν "το επάγγελμα" του πολιτικού δεν έχει "επαγγελματική δεοντολογία".

Επίσης, σκεφθείτε την θέση του Σαμαρά, που σήμερα προσπαθεί να αποδείξει ότι "πιστεύει" σε Θεό και διατυμπανίζει ότι επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, ενάντια σε κάθε κανόνα ταπεινότητας και σεμνότητας που υπαγορεύει η Ορθόδοξη Θρησκευτική παράδοση ;
Δεν είναι δίκαιο βέβαια, να ρίχνουμε μονομερώς ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βλέπουμε ότι εν μέσω πυρκαγιάς, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ, σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίζουν τον χαβά τους, αυτιστικά κλεισμένοι στην ιδιωτική τους ιδεολογία. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλάσια ευθύνη για την χλιαρή αντιπολίτευση που ασκεί. Διότι, ενώ δεν πέτυχε την συστράτευση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων και φωνών, δεν έχει καταφέρει και να πείσει την πλειονότητα των πολιτών ότι όντως θέλει να δημιουργήσει ένα ισχυρό κοινωνικό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να περιφέρεσαι σε όλην την Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και λίγο ύποπτο. Μεγαλύτερη σημασία έχει να δημιουργήσεις ισχυρό κίνημα μέσα στην Ελλάδα και να πείσεις τους Έλληνες ότι υπάρχει ένας ηγέτης που μπορούν να εμπιστευθούν.
Άν συνεχίσεις να ασκείς τόσο χαλαρή, συγκαταβατική και επιλεκτική αντιπολίτευση, περιμένοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει μόνη της, είναι σίγουρο ότι θα περιμένεις αρκετά ακόμα, γιατί η γριά η αλεπού θα σκεφτεί πολλά κόλπα για να παραμείνει στην εξουσία, ακόμα και όταν τριγύρω όλα έχουν γίνει αποκαϊδια.  Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, που έχουν πει ήδη τόσες φορές ψέμματα, θα βρούν άλλον τρόπο να ξαναπούν ψέμματα ώστε να σε παγιδεύσουν περισσότερο. 
Ήδη διαβάζουμε ότι η συγκρυβέρνηση, ετοιμάζει το πυροτέχνημα με την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει την αντιπρότασή του, ή απλά θα περιοριστεί στο να φωνάξει πάλι μέσα στην Βουλή και να υποκύψει σε μία νέα κοινοβουλευτική παρωδία ;
Θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναδρομική ακύρωση του άρθρου για την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων, ή θα προχωρήσει σε συμφωνία συνδιαλλαγής, προκειμένου να αναλάβει την εξουσία ;

Πιστεύετε κύριε Τσίπρα ότι ο ελληνικός λαός στερείται σοφίας και κρίσης. Να είστε σίγουρος ότι κάνετε λάθος. Και ακριβώς αυτή είναι η αιτία που δίνει την δυνατότητα στους δημοσκόπους να παρουσιάζουν μία μερικώς παραμορφωμένη εικόνα του πολιτικού χάρτη. Αν η εικόνα ήταν καταλυτική, κανένας δεν θα μπορούσε να την αμφισβητήσει ή να την αλλοιώσει.

Γι' αυτό, Πρόεδρε Τσίπρα, και κάθε άλλε επίδοξε πολιτική αρχηγέ που υποστηρίζεις ότι θέλεις να βγάλεις την χώρα από την μέγκενη, προσπάθησε με τις πράξεις σου να το δείξεις και όχι με λόγια, γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, η ζωή κάνει κύκλους. Το 25% γίνεται πάλι 5%.

Γρηγορείτε !
18 Φεβ 2014