Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Στο στόχαστρο του FBI ο (φιλέλληνας) Γερουσιαστής Μενέντεζ

Robert-Menendez
Ένας από τους λίγους πραγματικά φιλέλληνες πολιτικοί των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Μενέντεζ, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας από το FBI για τις σχέσεις του με δυο επιχειρηματίες της Φλόριντα, οι οποίοι είναι φυγάδες από το Εκουαδόρ.
Ο Μενέντεζ είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου, και έχει σταθεί στο παρελθόν ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων, επισημαίνοντας την ανάγκη να βοηθηθεί η Ελλάδα ώστε να βγει από την κρίση.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο μετέδωσε το WNBC, το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις σχέσεις του Ρόμπερτ Μενέντεζ με τα αδέλφια Γουίλιαμ και Ρομπέρτο Ισαϊας, οι οποίοι καταζητούνται στο Εκουαδόρ, καθώς είχαν στην ιδιοκτησία τους τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ισημερινού, και καταδικάστηκαν για διασπάθιση περισσότερων από 660 εκατομμύρια δολάρια, κατά τη διάρκεια της τραπεζιής κρίσης του 1999.
Βασικό αντικείμενο της έρευνας είναι το κατά πόσο ο Γερουσιαστής Μενέντεζ βοήθησε τους δυο επιχειρηματίες να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη διαφυγή τους από το Εκουαδόρ