Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πρόταση – «βόμβα» για δωρεάν εργασία των νέων!

anergianeon
Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η θέση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για δωρεάν εργασία των νέων 15-24 ετών (μπορεί και 29 ετών σύμφωνα με διευρυμένο ορισμό), θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η ανεργία, σύμφωνα με εισήγησή του.
Στο πρώτο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσής του με τίτλο «Ελληνική Οικονομία», το ΚΕΠΕ, φορέας ο οποίος λειτουργεί συμβουλευτικά προς την κυβέρνηση,  προτείνει να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός σε νέους  για έναν χρόνο από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση για την πρόσληψή τους.
Επίσης τονίζεται ότι πρέπει να θεσπιστούν κίνητρα αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ.), αλλά και να αντικατασταθεί το επίδομα ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των νέων και των εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών οι προτάσεις αυτές  ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%. 

ysterografa.gr