Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται ξανά χειμώνας… Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Έρχεται ξανά χειμώνας… Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια
Αρκετές ημέρες και μάλλον περισσότερο από το φυσιολογικό κράτησε η καλοκαιρία στη χώρα μας. Από σήμερα η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι όποιες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

3. Μεθαύριο Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.