Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το πρώτο αίμα χύθηκε... στον πόλεμο των σκουπιδιών

Γράφει ο
Αντώνης Δεων@ς
 
Το «πρώτο αίμα χύθηκε», με την περίεργη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αμέσως μετά μόλις ανακοινώθηκε η παραίτησή του από Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τα παπαγαλάκια από τα μεγάλα συμφέροντα και την «μαφία των σκουπιδιών», άρχισαν να διασπείρουν φήμες ότι υπήρχε σύγκρουση για το θέμα της μεταφοράς των Ρομά από το Χαλάνδρι στα Μέγαρα με εμπλεκόμενους στην διαμάχη το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, αποδείχτηκε τελικά, μεγάλη «Μούφα»!
Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και η τοποθέτηση του Καλογερόπουλου στην ειδική γραμματεία διαχείρισης των αποβλήτων, χάλασε την σούπα των απανταχού «Μαφιόζων των σκουπιδιών», μη ξεχνάμε ότι γίνεται ένα τεράστιο πάρτι με τα τα παράνομα φορτία από τα νησιά, την Πελοπόννησο και από αλλού, ( έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ ) όπου  τα τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα των νοσοκομείων καταλήγουν τα περισσότερα στο ΧΥΤΑ Φυλής και τις διάσπαρτες παράνομες χωματερές όπου ο Καλογερόπουλος ως τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, είναι και ο απόλυτος γνώστης του προβλήματος.

Το κερασάκι στην τούρτα σε όλη αυτή την ιστορία, ήταν και η σύλληψη που προηγήθηκε της παραίτησης Καλογερόπουλου την περασμένη βδομάδα στον Πύργο ολόκληρης οικογένειας,  που εγκληματούσε συστηματικά ρυπαίνοντας προστατευόμενες περιοχές ( συγκεκριμένα ο κ. Εισαγγελέας τους χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση) και ήταν τέτοιο το θράσος τους που είχαν φθάσει σε σημείο να απειλούν και αστυνομικούς! Η εν λόγω οικογένεια ( έχουμε αναφερθεί και σε αυτούς σε προηγούμενο ρεπορτάζ ) είχε αναλάβει την μεταφορά απορριμμάτων από δήμους της Πελοποννήσου υπογράφοντας συμβάσεις με τεράστια ποσά (όπως μας είπε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης)και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν που τα πάνε.
Όπως καταλαβαίνετε τα συμφέροντα είναι τεράστια και ο χορός της μαύρης αγοράς εκατομμυρίων μέχρι τώρα καλά κρατεί και οι εμπλεκόμενοι δεν είναι και λίγοι! Καλείτε λοιπόν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος να βάλει μια τάξη, γιατί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν πάρει την μορφή «καταιγίδας» για την χώρα.

Είναι επιβεβλημένο ο Καλογερόπουλος να δώσει λύση στο αιώνιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει τον τόπο και ολόκληρες περιοχές, να διαχειριστεί και να διαθέσει τεράστια ποσά για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων τα επόμενα χρόνια και μένει να δούμε το πόσο αποτελεσματικός θα είναι. Όσο για τις σχέσεις του που έχουν «διαταραχθεί» με τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο όπως λένε τα διάφορα «παπαγαλάκια των σκουπιδιών», ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι είναι άψογες μεταξύ τους, αδιάψευστος μάρτυρας και η παραπάνω προχτεσινή φωτογραφία σε γνωστό καφέ του Αιγάλεω.

Το σίγουρο είναι ότι η «μαφία των σκουπιδιών» δεν θα το βάλει εύκολα κάτω, γιατί πολύ απλά τα λεφτά είναι πολλά και σε καιρό κρίσης δυσεύρετα!!!


pitsounicity.gr