Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αποκομένοι από το Δερβένι κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων,ζητούν λύση στο προβλημά τους αλλά... λύση δεν βλέπουν

Αποκομένοι , απο τα κτήματά τους και προς το κέντρο του Δερβενίου , βρίσκονται κάτοικοι των οικισμών Λαλέικα, Ροδιας και Μεντουριανίκων , μετά την "καταστροφή" (απομάκρηνση) μικρού πρόχειρου γεφυριού , στο παρακείμενο Ζαχολίτικο ποτάμι από τη Δημοτική αρχή.
Το γεφύρι αυτό εξηπερετούσε , επί χρονια τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους  από και προς το κεντρο του Δερβενίου ( Ιατρείο, Λαική αγορά, Εκκλησία, Σχολεία, αγορά , κτήματα κλπ)  σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά από την αμαξιτή οδο που τους συνδεει με το Δερβένι. μεσω της Π.Ε.Ο. με σχεδόν τριπλάσια απόσταση.
Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών είναι ανάστατοι καθώς νέο γεφύρι δεν βλέπουν να κατασκευάζεται σε συντομο χρονικό διαστημα, ενώ η προσωρινή λήση της Δημοτικής Αρχής με την χρησιμοποίηση πεζογέφυρας 35 μέτρων στην σιδηροδρομική γέφυρα Δερβενίου, είναι αρκέτα επικίνδυνη, καθώς άνθρωποί μεγάλης ηλικίας δέν μπόρουν να την διαβούν , ενώ τους χειμερίνους μήνες είναι φύση αδύνατο η διακίνηση των κατοίκων λόγω των καιρικών φαινομένων, ( βροχή , αέρας). Οι λαμαρίνες γλιστρούν επικινδυνα, ενώ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για τους διαβάτες της πεζογέφυρας υπάρχει κινδυνος να πέσουν από το υψος των 7 περίπου μέτρων στο ποτάμι με δυσάρεστα γι αυτούς αποτελέσματα ( Υπήρξαν πτώσεις ατόμων κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα ττον σοβαρό τραυματισμό τους...κατάγματα κλπ).
Παρά τίς οχλήσεις τους στο Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και στο Αντιδημαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά για σύντομη αποκατάσταση της γέφυρας ακόμα περιμένουν. . Χρήματα λένε δεν υπάρχουν . Οι κάτοικοι αναγκάζονται να περάσουν γιά τις δουλειές τους μέσα από το ποτάμι . Τώρα παιρνάνε όπως -όπως , αλλά το χειμώνα που ο Ζαχολίτικος είναι ορμητικός τι γίνεται; Μιά λύση για την εξηπηρέτηση των κατοίκων πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε να φτιάξουνε το γεφύρι μετά τις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται το Μάιο. Και τέλος ας μην ξεχνάει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο συνδιασμός του ότι την εκλογή τους την οφείλουν στους κατοίκους των οικισμών αυτών και ιδίως των Μεντουριάνων , που τώρα αντι για το ευχαριστώ τους "τιμωρούν" με αυτόν τον τρόπο.-