Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΙΕΤΝΑΜ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ύστερα από πρόσκληση του Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα, κ. Vu Binh, παραβρέθηκε στο προκαταρκτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με σκοπό την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο θα συστήσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Βιετνάμ.

Ανάμεσα στους επιλεγμένους ολιγάριθμους προσκεκλημένους και ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου, ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χ. Δήμας, ο οποίος υπήρξε και πρωτεργάτης της ίδρυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας μεταξύ Ελλάδας – Βιετνάμ και ο Επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, κ. Λ. Μπούκλης, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο παρελθόν στο χώρο του Βιετνάμ, που επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους την ενεργή συμμετοχή της Κορινθίας στην ίδρυση του Ελληνοβιετναμικού Επιμελητηρίου.

Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων περιελήφθησαν θέματα σχετικά με τις ελληνοβιετναμικές επιχειρηματικές σχέσεις, ενώ κύριο μέλημα των ιδρυτικών μελών, αποτέλεσε η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα προχωρήσει στην ίδρυση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Η πρωτοβουλία της κίνησης του κ. Vu Binh, ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων στηρίχθηκε επίσης, σε επιχειρηματίες κι εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Βιετνάμ.

Αναφερόμενος στη σύσταση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες, σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για προσπάθεια και επιχειρηματική συνέργεια που αναμένεται να καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστικές τις νέες επενδύσεις στην περιοχή μας, αλλά και να προωθήσει και να ενδυναμώσει τον τουρισμό μεταξύ των δύο Χωρών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ