Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τα στατιστικά της πολιτικής… ντροπής για τον Ολάντ

French-Presidents
Twitter@EmOikonomidis
Ως ένα σημείο, σχεδόν… τα πάντα έχουν ειπωθεί αναφορικά με το ηγετικό έλλειμμα του Φρανσουά Ολάντ και την περαστική περπατησιά του από τα Ηλύσια Πεδία, έχοντας κερδίσει εκ των προτέρων το στίγμα του χειρότερου Προέδρου κάθε Γαλλικής Δημοκρατίας. Από τον πρόλογο του πολιτεύματος, μέχρι τις μέρες μας.
Ο πολιτικός που κέρδισε το 2012 τις εκλογές, επειδή οι Γάλλοι ήταν αποφασισμένοι να αντικαταστήσουν τον Νικολά Σαρκοζί ακόμη και με τον… κηπουρό του, μετά τους πρώτους μήνες θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μετράει θλιβερά, έως απαξιωτικά για την προσωπικότητα και την υστεροφημία του δημοσκοπικά ποσοστά.
Ποτέ κανένας Γάλλος πολιτικός ο οποίος έφτασε στην κορυφή του Ολύμπου, δεν γνώρισε τέτοια κοινωνική απαξία. Ώστε τα ποσοστά αποδοκιμασίας της πολιτικής του, να του δείχνουν πρόωρα τον δρόμο της εξόδου, και να καθιστούν περίπου απαγορευτική κάθε σκέψη για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017. Τότε δηλαδή που ο Νικολά Σαρκοζί θα ετοιμάζεται να επανέλθει… καλπάζοντας.
Η “Le Figaro”αποφάσισε να οπτικοποιήσει αυτή την ευρεία αποδοκιμασία του Φρανσουά Ολάντ από τη γαλλική κοινωνία. Και να δημοσιεύσει ένα σχετικό γράφημα, μετά τη δημοσκόπηση της “ΤNS” που δείχνει ότι μόλις το 21% των Γάλλων πολιτών δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Ολάντ. Έτσι ώστε να τον συγκρίνει με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Ζακ Σιράκ και τον Νικολά Σαρκοζί.
Φυσικά και ο Ολάντ είναι… εκτός συναγωνισμού ο χειρότερος.

ysterografa.gr