Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

"Οι ξένοι δεν θέλουν να βλέπουν τον Καραμανλή"...

Kostas-Karamanlis
Στο… διαρκές σενάριο επανόδου του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή με ηγετικό ρόλο, αναφέρεται ο Δημήτρης Μητρόπουλος με το σημερινό άρθρο του στη στήλη “Αγιογραφίες” των “Νέων”.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, αναφέρεται στις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις του Γιώργου Βλάχου και του Ευάγγελου Αντώναρου, για τους οποίους θεωρείται ότι απηχούν απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνει ότι η σχέση του Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά είναι καλή, και ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλεί σε θετικό κλίμα με τον διάδοχό του, “όταν και όσο πρέπει”.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μητρόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει ότι θα πρέπει πρωτίστως να βγει αλώβητος από τη σημερινή βαθιά κρίση, κάτι που σύμφωνα με τον αρθρογράφο των “Νέων” διευκολύνεται από τον… Γιώργο Παπανδρέου, “ο οποίος κατάφερε να μετατραπεί σε αλεξικέραυνο”.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος επισημαίνει ότι “στον Καραμανλή αρέσει να είναι Βούδας και βόας, καθώς στη δεύτερη εκδοχή, πρώτα μαγνητίζεις τα θύματά σου με το βλέμμα, και μετά τα καταπίνεις”.
Ο επίλογος του άρθρου αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πολυθέλει την επιστροφή του, σε κάθε περίπτωση ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο “κολλάει στους πάσης φύσεως ξένους, που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν, όπως και τον Παπανδρέου”.

υστερογραφα.