Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παπαμιμίκος αιφνιδιάζει με “διαφορετική” συνέντευξή του

Andreas-Papamimikos
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς επέλεγε τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ένα συνειδητό άλμα γενεών και νοοτροπίας.
Ποντάροντας στον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, για να δώσει διαφορετικό βηματισμό στον “κουρασμένο” κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, και να φέρει την Κεντροδεξιά πιο κοντά σε σύγχρονα ρεύματα και ομάδες που θα διαμορφώσουν εν πολλοίς το πολιτικό σκηνικό του μέλλοντος.
Με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην “διαφορετική” Athens Voice, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δείχνει να προσπαθεί να υπηρετήσει αυτήν ακριβώς τη στόχευση.
Τόσο με μια φωτογραφία “εκτός πλαισίου”, που συνοδεύει τη συνέντευξη, όσο και με τις αποστροφές του για θέματα-ταμπού, όπως το σύμφωνο συμβίωσης.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου, στην Athens Voice:

Σύμφωνο συμβίωσης
“Υπάρχουν δύο δεδομένα. Η καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και η κοινωνική πραγματικότητα. Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σ’αυτά; Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται να διευθετήσει μια σειρά από γραφειοκρατικά και νομικής φύσεως προβλήματα, οπότε καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας κάνει να πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα όπως αυτό της δυνατότητας υιοθεσίας από τα ζευγάρια ομοφυλοφύλων. Δεν πρέπει εν’ονόματι καμιάς προοδευτικότητας ούτε να βιαζόμαστε ούτε και να πετροβολούμε την Εκκλησια που έχει ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο και που αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ανακουφίζει και υλικά αλλά και ψυχικά πολλούς ανθρώπους που περνάνε δύσκολα αυτές τις στιγμές της κρίσης. Μαζί με το θεσμό της οικογένειας άλλωστε, έβγαλαν τους Έλληνες από πολλά αδιέξοδα που προέκυψαν μέσα στην κρίση»
Απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες
«Για μένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πως να πειστεί ο κόσμος ότι κάτι αλλάζει, όταν βλέπει συζητήσεις στη Βουλή να μετατρέπονται σε τσίρκο; Ας κοιταχτούμε πρώτα εμείς στον καθρέφτη εάν θέλουμε να μας σεβαστούν οι πολίτες»
Σχετικά με την κατάσταση στα πανεπιστήμια
«Η σωστή σειρά έπρεπε να είναι διάλογος και μετά τολμηρές λύσεις… Όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν πως η εποχή των συντεχνιών και του βολέματος πέρασε, δεν έχουν θέση στα ιδρύματα. Και σ’αυτό το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δείξει μεγαλύτερη τόλμη»
Σχέση Νέας Δημοκρατίας με τους νέους
«Παραδοσιακά η ΝΔ σε αυτές τις ηλικίες είχε πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει σε πρώτη φάση να αναδείξει πρόσωπα που θα εμπνεύσουν τη γενιά τους. Ταυτόχρονα να υιοθετήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάπτυξη της δυναμικής επιχειρηματικότητας»
Ελεύθερη επιχειρηματικότητα
«Κανένας τους δεν περίμενε από το Κράτος και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να πάψει να βάζει εμπόδια στην ελεύθερη επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα»