Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Συνεχίζουμε ακούραστοι τον… Μαραθώνιο

barroso
Aισιόδοξος πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει θετική έκβαση εντός του έτους, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλήσεις για αδιέξοδο», καθώς όπως ανέφερε, η χώρα μπορεί να μην έχει ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα, αλλά κατάφερε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τον στόχο που είχε τεθεί.
Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει θεαματική πρόοδο σε κάποιους τομείς και πως ο ίδιος δεν σκέφτεται την κόπωση σε «οποιοδήποτε στάδιο του μαραθωνίου», διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξει κόπωση για περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει «με ή χωρίς την κρίση, με ή χωρίς την τρόικα».
Από τη μεριά του ο κ. Μπαρόζο μίλησε με θετικά λόγια για την Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα βγει από την ύφεση το 2014.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  αναγνώρισε μάλιστα το «τεράστιο βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός».