Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Ελεύθερη είσοδος σε καθηγητές και φοιτητές

ekpa
Τη διαβεβαίωση ότι καθηγητές και φοιτητές μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, παρέχει ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, με ανακοίνωσή τους, διαψεύδοντας παράλληλα ότι μέλη του εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους του Ιδρύματος.
Επίσης, το ΔΣ του συλλόγου επισημαίνει ότι η διακοπή του διαλόγου θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο το ακαδημαϊκό έτος. «Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας θεωρεί ότι γίνονται οι σωστές προσπάθειες για τη επαναλειτουργία του Ιδρύματος και ζητά από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, την άμεση άρση των επικείμενων διώξεων του εκλεγμένου πρύτανη, καθηγητή, Θ. Πελεγρίνη, έτσι ώστε να βοηθηθεί επί της ουσίας αυτή η επίπονη προσπάθεια» αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι η «μόνη εγγύηση επαναλειτουργίας του Ιδρύματος παρέχεται από τον ίδιο το θεσμό του πρύτανη».
Σημειώνεται, ότι προ ημερών η Ένωση Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής διαπίστωνε πως πολλά μέλη ΔΕΠ δεν είχαν πρόσβαση στους χώρους εργασίας τους και καλούσε τα θεσμικά όργανα της σχολής να απαιτήσουν τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας από τους απεργούς, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών και να εξασφαλιστεί η άνετη και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.

υστερογραφα