Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ



Τα επίσημα πρακτικά της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής, του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στο νομοσχέδιο για τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους.

«ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα μου επιτρέψετε, πριν μπω στο θέμα το οποίο αφορά την υπόθεση του νομοσχεδίου που κουβεντιάζουμε, να θέσω ένα εθνικό θέμα, διότι ο Ερντογάν εκτρέπεται πλέον.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ομιλία που έκανε σήμερα στην Κεσσάνη, δίπλα στα σύνορα με τον Έβρο, είπε επί λέξει - για να καταλάβουμε ότι τον έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτο με τα ζεϊμπέκικα και με τις «κουμπαριές»  - ότι γι’ αυτούς, τους Τούρκους, «η Θράκη είναι ταυτόχρονα και... Θεσσαλονίκη (!), είναι ταυτόχρονα και Κομοτηνή και Ξάνθη και έμπλεξε και πόλεις της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλέον όλη αυτή την νεοωθομανική αντίληψη Ερντογάν και Νταβούντογλου και μάλιστα μέσω του προξενείου τους (στη Κομοτηνή), όπου σκορπάνε 15 εκατομμύρια μαύρο χρήμα το χρόνο, με τους τρεις χιλιάδες πράκτορες και προκτορίσκους, κάτι που το έχουμε κουβεντιάσει στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών και τώρα απλώνει τα νύχια του και εκεί που βρίσκεται ο γνωστός μας Δήμαρχος Μπουτάρης, δηλαδή και προς την Θεσσαλονίκη, την ώρα που και οι Αλβανοί θέτουν σαν πρώτο θέμα της εξωτερικής τους πολιτικής, με τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση, του κ. Ράμα, το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας και των Τσάμηδων.

Οπότε, είμαι υποχρεωμένος και ως τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να θέσω ότι βρισκόμαστε προ κινδύνων.

Ο κ. Βενιζέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, όταν και από το Σεπτέμβριο είπε στον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, με τον οποίο συναντήθηκαν στο γραφείο του, ότι ναι, οσονούπω θα το συγκαλέσει. Και εμείς καθόμαστε ακόμα εδώ και τον κοιτάμε και απλά τον παρακολουθούμε τον Ερντογάν.   

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Άρα, δεν αρνείται. Είπε «οσονούπω».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να μην διακόπτετε.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Αρνείται από τον Σεπτέμβριο, την ώρα που βράζουν τα εθνικά θέματα, κύριε Πρόεδρε. Μην δικαιολογείτε τον άνθρωπο που έχει ευθύνες αυτήν τη στιγμή και ο οποίος έτρεξε και ένα χιλιόμετρο μπροστά από τον Ομπάμα -σας θυμίζω - για το θέμα της Συρίας. Οπότε, μην τον δικαιολογείτε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είπε «οσονούπω».

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Μην τον δικαιολογείτε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να μην διακόπτετε τον ομιλητή.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αφού είναι εκτός θέματος. Να μην διακόψουμε καν;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Συνεχίστε, κύριε Κουίκ.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Ας πάμε τώρα στο θέμα που συζητάμε.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Σήμερα, ήμουν στα διόδια της Αγίας Τριάδας, στις Θερμοπύλες, λίγο πριν από τη Λαμία, εκεί όπου όλοι οι φορείς - επιμελητήρια, ΚΤΕΛ, φορτηγατζήδες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια- κατέβηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ξέρετε, μιλάμε για έναν από τους νομούς που οι κάτοικοι είναι όμηροι. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κινηθούν μέσα στον ίδιο το νομό τους, αν δεν πληρώσουν διόδια! Και έρχονται και άλλα.

Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι τον Ε65 τον βλέπουν με κιάλια, διότι μέσα σε όλα «μπακλαβοποιήθηκε» ο Ε65. Φτιάχνονται ορισμένα τμήματα, όμως αφήνουν έξω την Λαμία.

Εκεί συνάντησα και τον φορτηγατζή, ο οποίος μου είπε ότι «εγώ για να πάω τώρα στη Θεσσαλονίκη και να γυρίσω πίσω θα θέλω πλέον 245 ευρώ».

Εκεί συνάντησα και ανθρώπους του ΚΤΕΛ που λένε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση πάνω στην τιμή των εισιτηρίων μετά από τις αυξήσεις των διοδίων.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ταυτόχρονα, σκεπτόμουν τι ηλίθιος είμαι να μην πάρω την οικογένειά μου και να πάω στο Υπουργείο και να πω:

«Μου δίνετε μια εθνική οδό, να πληρώνουν δυο, τρία χρόνια διόδια οι οδηγοί όλων των κατηγοριών - ερασιτέχνες και επαγγελματίες - και μετά εγώ να σας τον φτιάξω;». Ό,τι γίνεται δηλαδή στο δρόμο Κορίνθου - Πατρών!

Ωραία τα έχουν πάρει. Και αφού τα πήραν πολύ ωραία επί τρία χρόνια, τώρα θέλουν να φτιάξουν και το δρόμο!

Επιπλέον, έχουμε βεβαίως και το θέμα της μείωσης της αυτοχρηματοδότησης από το 50% στο 20%, ένας μποναμάς 8,2 δις ευρώ - τα ξέρετε - κάτι που δεν το ακούω σε κανένα κανάλι. Εύλογο...

Το κακό ξέρετε ποιο είναι;

Ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο τότε Πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είχε μιλήσει τρώγοντας σουβλάκια και κεμπάπ, για νταβατζήδες Και η συνέχειά του, η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, τους έχει στα όπα-όπα και τους δίνει και τον χριστουγεννιάτικο μποναμά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μόνο μία θέση σε ό,τι αφορά το εθνικό με ιδίους πόρους έργο, το οποίο θα γίνει από την Πάτρα μέχρι την Ολυμπία.

Εμείς δεν θα λέγαμε όχι, αλλά θέλουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένη δέσμευση σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων, εθνικών πόρων. Γιατί είχα ακούσει ότι το 2013 θα ήταν έτοιμος ο δρόμος αυτός, αλλά το 2013 τελειώνει και τώρα ακούμε ότι θα ξεκινήσει το 2016. Απλά το λέω για το άρθρο 5. Θέλουμε αυτές τις απόλυτα γραπτές διαβεβαιώσεις.


ΟΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ

Οφείλω να τονίσω ακόμα, ότι οι εθνικοί εργολάβοι καταργούν ήδη τις δικές τους συμβάσεις, που αφορούν την υποχρέωση να έχουν παράλληλα μεριμνήσει για τους διπλανούς, για τους παράλληλους δρόμους.

Υπάρχουν σημεία των αυτοκινητόδρομων όπου υπάρχουν στροφές καρμανιόλες και σε άλλα σημεία δεν υπάρχουν καν παράλληλοι δρόμοι. Είναι για αυτούς που πάλευε ο Απόστολος Γκλέτσος στην περιοχή της Στυλίδας.


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Τότε ήταν το όνομα «Σουφλιάς», σήμερα είναι «Χρυσοχοϊδης» το όνομα, αν και υποπτεύομαι ότι από πίσω κρύβεται και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Σουφλιάς στην κυβέρνηση Καραμανλή, χόρεψε και μάλιστα για πάρτη των εργολάβων, τσάμικο, καλαματιανό, δεν θυμάμαι. Υποθέτω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης εάν αποφασίσει να χορέψει στους εργολάβους, θα χορέψει χορό ανατολίτικο, μια που, όπως είπε, είναι «περήφανος Έλληνας που θα γίνει στην Αθήνα το τζαμί». Πρέπει να διαλέξει και τους αντίστοιχους σκοπούς.

Η ΠΡΟΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Πριν κλείσω την ομιλία μου, όμως, να κάνω ένα ερώτημα - και απευθύνομαι στον περήφανο Έλληνα που θα φτιάξει το τζαμί στην Αθήνα:

Στη συνεδρίαση της Βουλής για αυτό το νομοσχέδιο θα ανακοινώσετε ότι οι 20.000 θέσεις εργασίας, που είπατε, θα τις δικαιούνται πρωτίστως οι άνεργοι Έλληνες πολίτες; Εδώ σας έχω, κύριε Υπουργέ.

Ευχαριστώ πολύ»

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα των Ανεξάρτητων Ελλήνων).

Το λινκ του βίντεο εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=LwdVIbrALWY&feature=youtu.b