Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αιχμές Νικήτα για το αντιρατσιστικό

nikitas2
Με μια ανάρτηση στο facebook ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για την ματαίωση της δεύτερης ανάγνωσης του αντιρατιστικού νομοσχεδίου.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι αν στη διάτυπωση του άρθρου 2 «στα περί γενοκτονιών» δεν αναφερθεί η φράση «οι εγκριθείσες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων» τότε δεν πρόκειται να περάσει το άρθρο.
«Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει, για ακόμη μία φορά, σε προκλητικές δηλώσεις σε ότι αφορά την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ξαφνικά ματαιώθηκε η -προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ.- δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζω την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου σχεδόν της ΚΟ της ΝΔ στη διατύπωση του άρθρου 2 «στα περί γενοκτονιών», χωρίς να αναφέρεται η φράση «οι εγκριθείσες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων».
Θέλω να πιστεύω, ότι η -χωρίς πειστική εξήγηση- αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής δεν σχετίζεται με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι αυτό συνέβη εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα.
Όπως και να έχει όμως, αν δεν προστεθεί η φράση «γενοκτονίες όπως αυτές καθορίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», το άρθρο δεν πρόκειται να ψηφιστεί…», έγραψε στο facebook ο κ. Κακλαμάνης.

ysterografa.gr