Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης «Με το σχεδιασμό μας έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες»



 
«Εξαρχής δήλωσα ότι θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών, τις 150.000 ευρώ να τις διαθέσει αλλού γιατί το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να επουλωθούν οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Άργος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε επερώτηση για τις πρόσφατες πλημμύρες και πρόσθεσε ότι «για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε τρία γεφύρια και σε δύο μεγάλα τεχνικά έργα το κόστος ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι «με το σχεδιασμό και την προνοητικότητά μας έχουμε εκ των προτέρων εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι «τη στιγμή που καμία άλλη Περιφέρεια δεν έχει Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκρίθηκε ΠΔΕ 20 εκατομμυρίων, ενώ πήραμε προέγκριση άλλων 40 εκατομμυρίων για τις υποδομές».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο κόστος αποκατάστασης και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υπέστησαν ζημιές, όπως στην Τριφυλία όπου απαιτούνται πάνω από 2 εκατομμύρια, αντίστοιχα στο Μελίσσι και τη Λυκοποριά, αλλά και στην Κυνουρία και την Κορινθία.
«Κάνουμε το έργο μας και έχουμε απαντήσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται σε δύσκολους καιρούς» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.