Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Μόνο ξύλο δεν παίζουν στο ΠΑΣΟΚ - Βενιζελικοί κατά Παπανδρεϊκών - ''Τελειώστε με τη ΝΔ - Μας σφάζουν σαν πρόβατα οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Σαμαρά!''

Μόνο ξύλο δεν παίζουν στο ΠΑΣΟΚ - Βενιζελικοί κατά Παπανδρεϊκών - ''Τελειώστε με τη ΝΔ - Μας σφάζουν σαν πρόβατα οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Σαμαρά!''
 'Έτοιμοι να παίξουν ξύλο'' είναι η περιγραφή που γίνεται για την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη είναι χωρισμένα σε Βενιζελικούς και Παπανδρεϊκούς και οι μαχαιριές δίνουν και παίρνουν
Τον τόνο για όσα διαδραματίζονται έδωσε πρώτος ο Ευ. Βενιζέλος που ούτε λίγο ούτε πολύ, στοχεύοντας τον Τσίπρα, έκανε λόγο για φασίστες και τσογλάνια. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, όταν αναφερόμενος στην εξεταστική για τα υποβρύχια είπε:
''Εδώ μιλάμε για εκφασισμό και στοχεύουν στον εκτσογλανισμό της κοινωνίας, και να με συγχωρείτε για την φράση''.

Μόνο στα χέρια δεν ήρθε ο Μ. Χρυσοχοίδης με τον προδρεύοντα της συνεδρίασης κύριο Δριβελέγκα, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε να συντομεύει την ομιλία του.
Ο Μ.Χρυσοχοίδης ήταν στο βήμα και αφού τελείωσε με καταγγελίες την ομιλία του αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση.
Διαβάστε τι είπε: Η Ελλάδα ανήκει αμετάκλητα στην Ευρώπη, η μεταπολίτευση έκλεισε και είμαι περήφανος. Πληρώνουμε τα λάθη της κυριαρχίας μας και τα λαθη διαχείρισης της κρίσης. Χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ; Ναι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής όχι ως συνοθυλευμα ηττημένων. Κεντρικό μέλημα η συνεννόηση.....( τον κάλεσε ο προεδρεύων να συντομευσει και εκνευρισμένος αποχώρησε λέγοντας "δεν είστε σώμα υπηρετειτε άλλους στόχους".

Εντύπωση προκάλεσε ο N. Σαλαγιαννης, εκ των συνεργατών του Βενιζέλου, που ουσιαστικά έριξε στον Γ. Παπανδρέου το ανάθεμα για την μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ.
Προσέξτε στην ομιλία του, που παραθέτουμε, τις σαφέστατες αιχμές κατά του Παπανδρέου.
N. Σαλαγιαννης: Σεμνή, διαφανής και έντιμη είναι πλέον η οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ. Απο 2 εκατ. Ευρώ έξοδα το μήνα κατα μεσο ορο την τελευταία 10ετια, δηλαδή επι Γ. Παπανδρεου, τώρα βρισκόμαστε στα 110.000 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν large στις προσλήψεις εργαζομένων. Απο 360 εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ εργάζονται πλέον 98 άτομα. Φέτος απολύθηκαν 60.

Σε κανέναν δεν προκάλεσε έκπληξη η βροντερή απουσία του Γ. Παπανδρέου από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωην πρωθυπουργός δεν παραβρέθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες για να δείξει πως κρατάει αποστάσεις τόσο από τον Βενιζέλο όσο και από τους αμφισβητίες του, όπως τουλάχιστον διαρρέεται.
«Το αφήγημα δεν βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του κινήματος Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι «ο κυβερνητικός συμβιβασμός έχει ημερομηνία λήξης».
Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με την χώρα: «Η χώρα πρέπει να ανεβαίνει πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις. Και θα κάνουμε τα πάντα για να ανέβει. Για να προσφέρουμε όμως στην χώρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ισχυρό. Δεν μπορεί να δεχτούμε το ρόλο του πρόθυμου μικρού εταίρου που μας επιφυλάσσει το σύστημα».
Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε αναφερόμενος στα σενάρια περί «ανταρτών υπουργών του 2009»: «Δεν μπορεί κάθε φορά που προσπαθούμε να θέσουμε κόκκινες γραμμές να ξημερώνουμε με διαφόρους προθύμους να διακινούν θεωρίες συνομωσίας. Να τελειώσει το καλαμπούρι περί ανταρτών που δήθεν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση ή την παράταξη. Να διασυρόμαστε ως πιθανοί αποστάτες επειδή λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι πρόβατο για σφαγή από τους ακροδεξιούς συμβούλους του κ. Σαμαρά και τις διάφορες τρόικες εσωτερικού. Θα εξασφαλίζουμε την σταθερότητα της χώρας αλλά θα κρατήσουμε ζωντανή την παράταξη υπηρετώντας τη χώρα πρώτα με τις ιδέες μας».
Αμέσως μετά ο Γ. Πεταλωτης δήλωσε: Χάσαμε το μέτρο. Χειροκροτάμε τον Σαμαρά. Βαρύ φορτίο να στηρίζουμε τη δημοκρατική παράταξη.
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Φ. Σαχινίδης, που προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης και απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ.
''Το ΠΑΣΟΚ πέθανε; όχι είναι ζωντανό. Κάναμε σωστές επιλογές αλλα δεν μπορούμε να τις κεφαλοποιησουμε. Ενόψει ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια προβλήματα και πρέπει να είναι προσεκτικό στη στρατηγική του. Μάχη ανασύνταξης και άμεση παρουσια με το όνομα του και τα σύμβολα του στις ευρωεκλογές Δεν ντρεπόμαστε που ειμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν κρυβόμαστε. Αν καταρρευσουμε στις ευρωεκλογές την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει προσωπικος ρόλος για κανέναν και θα γίνουμε παρακολουθημα της ΝΔ''.
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ομιλία του ο Φ. Σαχινίδης όταν δέχτηκε επίθεση από τον Γ. Ζαφειρόπουλο, συνεργάτη του Βενιζέλου, που του φώναξε:''Είσαι υπάλληλος του Παπακωνσταντίνου!''

Χωρίς επί της ουσίας να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία επί της εισήγησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ.
Ο προεδρέυων πάντως της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες της ΚΠΕ με την έγκριση με “μεγάλη πλειοψηφία” της εισήγησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι στο παρσκήνιο εκπρόσωποι των "διαφωνούντων” πρότειναν να υπάρξει ανακοίνωσηξ περί έγκρισης “κατά πλειοψηφία”. Ωστόσο η πλευρά Βενιζέλου δε συμφώνησε και τελικά οι δυο πτέρυγες συμφώνησαν στην ανακοίνωη που έκανε ο προεδρεύων της συνεδρίασης.

newsit.gr