Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει...

Andreas-Papamimikos-Megara
Ένας πολιτικός οργανισμός που επιθυμεί να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στις εξελίξεις, και να ανανεώσει τη δυνατότητα αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας του με κοινωνικές ομάδες, τάσεις και ρεύματα, από τις διαθέσεις των οποίων εξαρτάται σε πληθυντικό βαθμό η διαμόρφωση της “επόμενης Ελλάδας”, μετά και πέρα από το Μνημόνιο και τις τραγικές συνέπειές του για τον κοινωνικό ιστό και τις δομές αλληλεγγύης στη χώρα μας, πρέπει να αλλάζει.
Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος πολιτικός οργανισμός είναι η παράταξη που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου στην πιο κρίσιμη στιγμή αυτής της δύσκολης διαδρομής, τότε που το φλερτάρισμα με τη χρεοκοπία ήταν διαρκές, επίμονο και… αλληλοτροφοδοτούμενο ακόμη και από δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και με την οπτικοποίηση μιας σειράς από δράσεις που δρομολογήθηκαν τους τελευταίους μήνες, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, δηλαδή εκείνον που χρεώθηκε την αλλαγή γενιάς. Με ό, τι θα πρέπει να συνεπάγεται ένας τέτοιος συστημικός κλυδωνισμός, για ένα κόμμα εξουσίας με δομές που εμφανίζουν αναπόφευκτες φθορές, στη διαδρομή των ετών που προηγήθηκαν.

- Η οργανωτική ανασυγκρότηση υλοποιήθηκε στη βάση μιας συγκροτημένης στρατηγικής σε δυο φάσεις, στοχεύοντας σταδιακά η Νέα Δημοκρατία να λειτουργεί στο πρότυπο των σύγχρονων ευρωπαϊκών πολιτικών οργανισμών και να έρθει ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία.
Η πρώτη φάση ξεδιπλώθηκε στο διαδίκτυο με το διάλογο για τις περιφερειακές οργανώσεις και σε συναντήσεις που είχαμε σε όλη τη χώρα με τους προέδρους των ΝΟΔΕ. Στη διαδικτυακή διαβούλευση συμμετείχαν περισσότερα από 1200 μέλη των Νομαρχιακών Συνελεύσεων όλης της χώρας.
Η δεύτερη φάση, αφορούσε την υλοποίηση όλων των διαδικασιών με βάση το νέο μοντέλο που ενέκρινε η Πολιτική Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα, συγχωνεύτηκαν:
- Οι Γραμματείς του πολιτικού οργανισμού της ΝΔ, από 23 σε 8.
- Οι Τοπικές Οργανώσεις από 845 σε 329.
- Οι Νομαρχιακές Επιτροπές στην Αττική από 71 σε 64.
Σε επίπεδο προσώπων, η ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό έφτασε το 60%, η σημαντικότερη καινοτομία της νέας οργανωτικής δομής ωστόσο αφορά τους θεματικούς τομείς στις ΝΟΔΕ.
Είναι μία προσπάθεια με στόχο να φέρει την κοινωνία μέσα στο κόμμα.
Πλέον κάθε νομαρχιακή οργάνωση έχει στη διάθεση της ανθρώπους με κύρος, οι οποίοι πρέπει να παράγουν στοχευμένη πολιτική για τις περιοχές τους. Οι γιατροί θα μιλούν για την υγεία, οι μηχανικοί για τις υποδομές, οι δικηγόροι για τη Δικαιοσύνη, ώστε να προκύπτουν θέσεις και παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες.
- Η Εκστρατεία εναντίον της βίας «Φτάνει πια», ξεκίνησε με μία ακτιβιστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας με τη συμμετοχή μελών του κόμματος και πολιτών.
Συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ηλεία, Λάρισα, ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις σε 10 πόλεις ενάντια στη βία.
Στην εκστρατεία επισημάνθηκε ξεκάθαρα ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα η ανάγκη καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.
Παράλληλα, η διαβούλευση κατέληξε σε συγκεκριμένες αρχές και προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, την επικράτηση του κράτους δικαίου και την προστασία της Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, οι βασικές προτάσεις είναι:
  • η ριζική αναμόρφωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος
  • η ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κουλτούρα σεβασμού στον άνθρωπό, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του
  • η άσκηση στοχευμένης πολιτικής κοινωνικής πρόληψης, με βασικό στόχο τη μείωση των δεικτών κοινωνικής παθογένειας.
- Η Εκστρατεία για την επιχειρηματικότητα περιελάμβανε σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».
Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, η ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας, η συμβολή στο άνοιγμα του δρόμου για ένα νέο, στέρεο και υγιές αναπτυξιακό μοντέλο, που να δίνει νέες ευκαιρίες σε όλους και να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας που αποτελεί το πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.
Οι θεματικές ενότητες αφορούσαν στην αγροτική παραγωγή, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό και τις strart ups επιχειρήσεις.
Οι εκδηλώσεις που έγιναν:

  1. Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013
Οι Καινοτόμοι | Μια εναλλακτική προσέγγιση στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

  1. Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013
Μια εναλλακτική προσέγγιση στη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.
Μια εναλλακτική προσέγγιση στον Τουρισμό

  1. Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013
Μια εναλλακτική προσέγγιση στις start ups επιχειρήσεις

  1. Την Κυριακή πραγματοποιείται από την ΟΝΝΕΔ, στο Μέγαρο Μουσικής, εκδήλωση με θέμα «Family Business: Απ’ το τεφτέρι στο tablet»
Διαδικτυακές εκστρατείες προβολής του κυβερνητικού έργου
Αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ειδικών posters η Νέα Δημοκρατία προέβαλε μια σειρά κυβερνητικών δράσεων.
Ενδεικτικά υπήρξαν τα posters για:
  • τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%
  •  την ενίσχυση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας(ΤΑΕ)
  • τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
  • τα αποτελέσματα για το ισοζύγιο της μισθωτής ιδιωτικής εργασίας
  • το εισιτήριο πρόσβασης στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας
- Πρωτοβουλία «Στηρίζω»
Η πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» αποτελεί μέρος της στρατηγικής του πολιτικού οργανισμού της ΝΔ για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στην κατεύθυνση αυτή άνοιξαν δίαυλοι επικοινωνίας με τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, υποστηρίχτηκαν κοινωνικές δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. “Κανείς δε μπορεί να αγνοήσει την κοινωνική πραγματικότητα. Ενεργοποιώντας, όμως, ο καθένας την ατομική του συνείδηση, μπορούμε, σε μικρό διάστημα, να ανακουφίσουμε πολλούς Έλληνες, που σήμερα δοκιμάζονται. Και παράλληλα να επαναφέρουμε στο dna της πολιτικής μας ταυτότητας, την εθελοντική προσφορά”, αναφέρει με νόημα η Συγγρού.
Αυτό αποτελεί το πλαίσιο του νέου κοινωνικού πατριωτισμού που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει το τελευταίο δύσκολο κόμβο, πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη.
Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ έχει προσφέρει:
  • Στα συσσίτια που πραγματοποιούν οι μητροπόλεις όλης της χώρας και η Εκκλησία της Ελλάδος. Ήδη έχουν προσφερθεί περισσότεροι από 4 τόνοι τροφίμων και 12.500 είδη ρουχισμού, ενώ το πρόγραμμα απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
  • 6000 παιχνίδια και 2.500 βιβλία
  • 500 σχολικές τσάντες και σχολικό υλικό στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, οι οποίες αγοράστηκαν από τη UNICEF και ελληνικές επιχειρήσεις με προσφορές που συγκεντρώθηκαν από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.
  • Έχει χτίσει κοινωνικές βιβλιοθήκες στα παιδουπόλεις, καθώς και στην Κοινωνική Πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας, η οποία φιλοξενεί μογονεϊκές οικογένειες.
  • Υπολογιστές στο Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων Αθηνών, καθώς και στο αντίστοιχο του Πειραιά.
  • Συμμετέχει σε κοινωνικά δρώμενα, όπως ο 31ος Μαραθώνιος Αθηνών, στον οποίο η πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ συμμετείχε με ομάδα δρομέων.
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας προσφέραμε συμβολικά σε πέντε περιοχές (Μέγαρα, Αμπελάκια Δράμας, Κιλκίς, Αριδαία και Ανατολή Σερρών), πέντε “κόκκινα κουμπιά” έκτακτης ανάγκης, με τα οποία οι ηλικιωμένοι καλούν βοήθεια σε περιπτώσεις αδιαθεσίας.
- Εκστρατεία «Στηρίζω το παιδί»
Στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης, ο Δεκέμβριος αφιερώθηκε σε πρωτοβουλίες για το παιδί.
Βασική επιδίωξη των δράσεών ήταν η συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών της UNICEF.
Παράλληλα και σε συνεργασία με τις ΝΟΔΕ όλης της χώρας, υπήρξε προσφορά από βιβλία και παιχνίδια, που συγκεντρώθηκαν από προσφορές, σε ιδρύματα και δομές παιδικής προστασίας.

Μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει βιβλία και παιχνίδια σε όλες τις μεγάλες οργανώσεις για το παιδί της Αθήνας (Παιδικά χωριά SOS, Χαμόγελο του Παιδιού, Κιβωτός, Παιδική Στέγη) καθώς και σε δημόσιες παιδουπόλεις (Λαμία, Πάτρα, Ιωάννινα). Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανάλογες δράσεις σε Καβάλα, Φλώρινα, Δράμα, Ηράκλειο, Χανιά και Θεσσαλονίκη.
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το πρωί, θα παραδόθηκαν φάκελοι με θεσμικές προτάσεις για την παιδική προστασία στα αρμόδια Υπουργεία, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική συναυλία με τη συμμετοχή νεανικών καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν μεγάλη απήχηση στη νεολαία και θα τραγούδησαν αφιλοκερδώς. Στόχος ήταν, μέσω προσκλήσεων, η συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να δοθούν για το πρόγραμμα εμβολιασμού της UNICEF.
Εκστρατεία «Συνδικαλισμός του αύριο. Ιδέες και προτάσεις για ένα νέο μοντέλο συλλογικής εκπροσώπησης»
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της εν λόγω με τίτλο: «Κοινωνικά Ρεύματα και Συλλογικές Εκπροσωπήσεις – Προτάσεις για το συνδικαλισμό του μέλλοντος».
Η προσπάθεια θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα σε διάφορα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, διαδικτυακή διαβούλευση, στρογγυλά τραπέζια και επισκέψεις σε μεγάλους χώρους εργασίας, με στόχο την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
Προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί η ανίχνευση στελεχών στην πλειοψηφία των Δήμων και των Περιφερειών όλης της χώρας που κινούνται κοντά στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εκλογές.
Είναι η πρώτη φορά που αυτή η επεξεργασία έχει γίνει τόσο νωρίς, καθώς είναι ανάγκη να δοθεί στους υποψηφίους ο απαιτούμενος χρόνος για να προετοιμαστούν.
Παράλληλα, η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, μπορεί να παρέχει σε σημαντικό αριθμό υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, επικοινωνιακή υποστήριξη. Πιο συγκεκριμένα, έχει ετοιμαστεί ένα portfolio γραφιστικών και διαδικτυακών εφαρμογών προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα των εκστρατειών.

 ysterografa.gr