Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας

’ •  ™ – • › Ÿ £
Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εκτσογλανισμό της πολιτικής ζώης και της κοινωνίας της χώρας», ενώ  αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιλογές ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος, όπως τόνισε.
Παράλληλα μίλησε ο ίδιος και για το τεράστιο φορτίο ευθύνης που σήκωσε και το οποίο όπως υποστήριξε « δεν μου  αναλογεί προσωπικά, ωστόσο έχω ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής. Το κίνητρό μου είναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό».
Επίσης αναφέρθηκε στην κεντροαριστερά και στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι οι «58» δεν συγκροτούν κόμμα, αλλά πήραν μια πρωτοβουλία για να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Και πρόσθεσε ότι το κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στον διάλογο ισχύει και σήμερα για όλους και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από αυτό.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του το βάρος της κρίσης, ενώ τόνισε με νόημα ότι «όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή της κακοδαιμονίας κάνουν μεγάλο λάθος».
 «Η χώρα βγαίνει απο την κρίση και το μνημόνιο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για τη «διαχρονική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας είτε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβερνητικός εταίρος στην τρικομματική και πλέον δικομματική κυβέρνηση».
«Εμείς σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος της κρίσης. Όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή της κακοδαιμονίας κάνουν μεγάλο λάθος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε το τετράπτυχο: «”Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, “ναι” σε διαρθρωτικά, “ναι” στην προστασία ευπαθών ομάδων και στη στήριξη πραγματικής οικονομίας», ενώ επιτέθηκε και κατά της τρόικας.
«Τις τελευταίες εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διενεργεί έρευνα για το υβρίδιο της τρόικας που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες και χαίρομαι γιατί έστω και αργά αντιλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα επιχειρήματά μας για το πως έπρεπε να είναι η λύση. Τώρα καταλαβαίνουν την αμφισβήτηση των θεσμών και τη δομική αποτυχία της Ευρώπης. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για την Ευρώπη. Οι κίνδυνοι της τραπεζικής ένωσης έδειξαν ότι θα πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική και πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε τον οδικό χάρτη των 10 βημάτων για την έξοδο από την κρίση:
-Εκταμίευση της δόσης
-Ανάγκη τερματισμού ανούσιας και επικίνδυνης συζήτησης για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις.
-Συμφωνία για δημοσιονομικό σχεδιασμό έως το 2016 χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα και θα γίνει λόγω πλεονάσματος
-Δυναμική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών
-Στήριξη της πραγματικής οικονομίας
-Προστασία κοινωνικής συνοχής
-Σταδιακή μετάβαση από έκτακτα φορολογικά μέτρα σε ενιαίο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να μειωθεί η επιβάρυνση για τα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.
Ολοκλήρωση των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα χωρίς παιχνίδια με τις καταθέσεις.
-Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
-Επάνοδος στις αγορές με ασφαλή τρόπο και την βοήθεια ΕΚΤ και ESM.

ysterografa.gr