Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η ομιλία του Χρίστου Δήμα γιά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ( video)



Για το “νοικοκύρεμα” που πρέπει να γίνει στην δημόσια διοίκηση μίλησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, o κ. Δήμας , αναφέρθηκε στην αλλαγή του καθεστώτος των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, στα πειθαρχικά ζητήματα και ειδικότερα στα πειθαρχικά συμβούλια, στις αδικίες που υπέστησαν οι επιτυχόντες των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ και στην επέκταση και ισχυροποίηση του προγράμματος Διαύγεια.
Ο Χρίστος Δήμας έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας πως “στις μέρες μας, όπου ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και στους θεσμούς, οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια:
· τη δημιουργία ενός δημόσιου τομέα που θα χαρακτηρίζεται από εγγύτητα στον πολίτη,
·διαφάνεια, ικανό προσωπικό,·αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων, τη διευρυμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου ·καθώς και την άμεση καταδίκη των ανάρμοστων συμπεριφορών των δημοσίων υπαλλήλων.
Μόνο έτσι, θα μπορέσει να γεφυρωθεί το χάσμα κράτους-πολίτη στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης κοινωνίας.”