Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το "Time"... ανακάλυψε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ

times1
Twitter@EmOikonomidis
Αν δεν είχε… τόσα κιλά, θα σάρωνε ήδη στις δημοσκοπήσεις ως ο άνθρωπος που το 2016 θα σταματήσει τη Χίλαρι Κλίντον στη διαδρομή προς τον Λευκό Οίκο. Και μετά από 8 χρόνια Δημοκρατικών, θα επιτρέψει στους Ρεπουμπλικανούς να αλλάξουν τη διακόσμηση του Οβάλ Γραφείου.
Ο Κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, κέρδισε πριν από 24 ώρες την επανεκλογή του με ποσοστό 60,4%, και βάζει πλέον πλώρη για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ενόψει της αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο το 2016, έχοντας να ξεπεράσει κυρίως το πρόβλημα του βάρους του. Όσο ρατσιστικό κι αν ακούγεται.
Σε ένα κόμμα που έχει προ πολλού παραδοθεί στην ακραία υστερία του Tea Party, απειλώντας από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα δυο φορές με χρεοκοπία την οικονομία των ΗΠΑ, επομένως… τον πλανήτη ολόκληρο, ο Κρις Κρίστι φαντάζει ως μια όαση νηφαλιότητας και μετριοπάθειας.
Ίσως αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι το περιοδικό “Time” του αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του, με την εμβληματική σκιά, και τον χαρακτηρισμό “ο ελέφαντας στο δωμάτιο”, υπονοώντας ότι μπορεί να… παρασύρει τα πάντα στο δρόμο του. Και να τερματίσει νικηφόρα τη μάχη που θα επιχειρήσει να δώσει το 2016.
Στο συνοδευτικό ρεπορτάζ, το “Time” εξηγεί πως ο Κρις Κρίστι μπορεί να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στους Ρεπουμπλικανούς, αναφέροντας την ίδια στιγμή τον εσωκομματικό και όχι μόνο ανταγωνισμό που θα συναντήσει. Ένα ενδιαφέρον πείραμα για να το παρακολουθήσει κανείς.

ysterografa.gr