Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Βουλγαρικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας


mikrimariaΈνα ζευγάρι Βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που ανακαλύφθηκε σ’ ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα, αναφέρουν βουλγαρικά Mέσα Eνημέρωσης.
Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).
Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε “εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας”.
Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.
Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

ysterografa.gr