Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Θρύλος και στη Λισαβόνα: Τον «Χ»άλασε το 1-1, αλλά είναι... φαβορί


Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός «κόλλησε» στον βούρκο του Ντα Λουζ και η Μπενφίκα «έκλεψε» στο φινάλε τον βαθμό (1-1). Παραμένει «ερυθρόλευκο» το προβάδισμα για τους «16».
Η καλή εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο (είχε προηγηθεί λάθος απόκρουση του Τσόρι και αναγκαστικό φάουλ του Βάις στους Πορτογάλους) προκάλεσε «τρικυμία» στην περιοχή του Ολυμπιακού, καθώς από την εξαιρετική απόκρουση του Ρομπέρτο, η Μπενφίκα πίεσε με τρία συνεχόμενα κόρνερ
Οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα,έπαιξαν ιδανικά στο πρώτο ημίχρονο  γέμισαν την περιοχή τους όταν «κατέβαινε» η Μπενφίκα, κράτησαν μπάλα και άρχισαν να απειλούν με τον Μήτρογλου. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα φετινά ματς είχε αυτή τη φορά χατ-τρικ... χαμένων ευκαιριών. Στο 6' τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Λουιζάο, στο 9' η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ και στο 24' υποχρέωσε -με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή- τον Αρτούρ σε εξαιρετική επέμβαση.
Aφού ο Μήτρογλου είδε και απόειδε με τις τρεις χαμένες ευκαιρίες, έγινε «δημιουργός» και έδωσε ασίστ στο υπέροχο γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 29', που απέφυγε τον Γκαράι και με απίστευτη ψυχραιμία πλάσαρε για το 1-0 βάζοντας την σφραγίδα του στο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν καταστροφικό, όχι γιατί ο Ολυμπιακός «έπεσε» σε απόδοση, όπως είχε συμβεί στην πρεμιέρα κόντρα στην Παρί, αλλά γιατί το γήπεδο έγινε βούρκος για περίπου μισή ώρα από την καταιγίδα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν, έχασαν την ευκαιρία για το 2-0 με τον Φουστέρ στο 58' όταν η μπάλα κόλλησε στη λάσπη αντί να πάει στο τέρμα και εν συνεχεία προδόθηκαν από το μοναδικό λάθος του Ρομπέρτο σε όλη τη σεζόν...
Στο 81΄ Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά αφού ο Έλληνας διεθνής ήταν σε θέση οφσάιντ.
Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε πιο ήρεμα πλέον για τον Ολυμπιακό, ο διαιτητής υπέδειξε κόρνερ σε μία φάση που η μπάλα πέρασε άουτ από παίκτη της Μπενφίκα. Ο Ροντρίγκο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρομπέρτο που κράτησε τον Ολυμπιακό σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά ματς, έκανε άστοχη έξοδο και ο Καρντόσο σε κενή εστία σκόραρε. Το 1-1 που έγινε στο 83', έμεινε ως το τέλος και άφησε μια πίκρα στον ανώτερο Ολυμπιακό...
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Μάτιτς, Πέρες (82' Αμορίν), Καρντόσο, Λίμα, Τζον (46' Καβαλέιρο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσόρι Ντομίνγκες (88' Μεντζανί), Βάις (56' Εντινγκά), Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου

Στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν με πρωταγωνιστή τον... σεληνιασμένο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (4 γκολ) συνέτριψε την Άντερλεχτ εκτός έδρας με 5-0.

Παρά την ισοπαλία ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για την 2η θέση η οποία όπως όλα δείχνουν θα κριθεί στην αναμέτρηση των δύο ομάδων, σε δύο εβδομάδες, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 9 
2. Ολυμπιακός        4
3. Μπενφίκα           4
4. Άντερλεχτ           0 

.