Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μητρόπουλος: Προετοιμάζουν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων


mitropoulos-alexisΟ τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι «κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους», καθώς σύμφωνα με την άποψή του «αποκρύπτει ότι έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που στην ουσία καταργεί τις επικουρικές συντάξεις».
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Προετοιμάζουν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων!
Έχουν ψηφίσει σχετική διάταξη (άρθρο 42 ν. 4052/2012)
Τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση γίνεται για το μέλλον των επικουρικών συντάξεων.
Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, εμπαίζει τους συνταξιούχους μας. Αποκρύπτει όμως ότι έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που στην ουσία καταργεί τις επικουρικές συντάξεις.
Συγκεκριμένα, με τη διάταξη του άρθρου 42 του ν. 4052/2012 (ΦΕΚ Α 41), έχει απαγορεύσει από 1-1-2014 κάθε οικονομική ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχει θεσπίσει Ρήτρα «Απαγόρευσης Κρατικής Επιχορήγησης Επικουρικών Συντάξεων».
Ταυτόχρονα έχει επιβάλλει και τη Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος στα Επικουρικά Ταμεία, σε συνδυασμό με το Συντελεστή Βιωσιμότητας «ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις»!
Συμπέρασμα: Οδηγούμαστε σταθερά στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μετά από μία ή δύο δραστικές μειώσεις που θα προηγηθούν, αφού ο ίδιος ο νόμος ρητά ορίζει ότι: «Εάν και μετά την εφαρμογή του Συντελεστή Βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση της μη ύπαρξης ελλείμματος σ’αυτό για το επόμενο έτος, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους».
Οι συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να δεχθούν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Μετά τη λεηλασία των αποθεματικών με το PSI, τις συνταξιοκτόνες συνέπειες του Μνημονίου (ανεργία, μείωση μισθών) που στερούν από τα Ταμεία μας 6 δις ευρώ κατ’έτος, έρχεται τώρα η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.
Από 1-1-2015 έρχεται επίσης, σύμφωνα με τον ν. 3863/2010 (άρθρο 37), η θέσπιση της κατώτατης εγγυημένης βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για όλους!!
Αυτό δεν πρέπει να το δεχθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι.
Αυτό δεν πρέπει να το δεχθεί ο ελληνικός λαός.
Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη λεηλασία και την εξαθλίωση του λαού μας!
Η ώρα του λαού και της Αριστεράς πλησιάζει!».

ysterografa.gr