Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σπείρα με αδυναμία... στα καύσιμα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στη Μεσσηνία

Μεσσηνία: Σπείρα με αδυναμία... στα καύσιμα έπεσε στα χέρια της ΑστυνομίαςΕξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα που έκανε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας.

Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο άτομα από τη Βουλγαρία, ένας 32χρονος και μία 16χρονη, καθώς και ένας 43χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από του Οκτωβρίου, οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κλοπές.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι δράστες, πλην του 43χρονου, είχαν κάνει τις εξής κλοπές:

Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.10.2013 έως 14.10.2013, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, έκλεψαν από φορτηγό, ποσότητα υγρών καυσίμων.
Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, έκλεψαν από φορτηγό, ποσότητα υγρών καυσίμων, καθώς και πέντε δοχεία με ποσότητα υγρών καυσίμων.
Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, έκλεψαν από κατάστημα-αγορά τροφίμων επτά φιάλες προπανίου.
Την 18.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Χράνους Πεταλίδιου, διέρρηξαν κατάστημα-καφετέρια ιδιοκτησίας ημεδαπού και έκλεψαν είδη διατροφής, 70 μπουκάλια με ποτά, καθώς και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Την 20.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν ψυγείο καταστήματος-αγοράς τροφίμων και έκλεψαν τέσσερα κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.

Αντικείμενα που έκλεψαν, όπως επίσης προέκυψε, τα διέθεσαν έναντι αμοιβής στον 43χρονο.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, σε σπίτι και κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου,
βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρεις φιάλες προπανίου και 22 μπουκάλια ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας,
καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

newsit.gr